Ultima oră

SOCIAL:Peste 601.000 de şomeri în Romănia, la finele lui august

Ziarul de Vrancea
10 sep 2009 533 vizualizări
Numarul total al Somerilor din Romania a ajuns la 601.673 persoane la 31 august, ceea ce inseamna o rata a somajului de 6,6 la suta, a declarat Silviu Bian, presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Oficialul a precizat ca august este a 13 luna de crestere consecutiva a ratei somajului in Romania, care se ridica la 6,3 la suta in iulie si la 4,9 la suta in ianuarie 2009, in timp ce in august 2008 rata somaju lui era de 3,8 la suta.


Sindicatele de la Ambulanta vor salarii cel puÃin egale cu cele actuale

Preºedintele Federatiei Nationale Sindicale \'Ambulanta\', Gheorghe Chis, a declarat ca doreste ca salariile pentru ambulantieri sa figureze in grila pentru anul viitor cel putin la nivelul celor din prezent. Potrivit liderului sindical, salariul minim al unui ambulantier este de 700 de lei, iar cel maxim este de 1.020 lei. El a spus ca nu doreste sa se piarda nici din sporurile celor care lucreaza in sistemul de amb ulanta.


Prefectul Capitalei s-a intalnit cu ONG-urile ecologiste


Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, s-a intalnit cu presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul, Nicusor Stan, ocazie cu care a discutat despre problema transparentei consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti in emiterea Planurilor Urbanistice de Detaliu (PUD). Potrivit prefectului, discutia cu ecologistii au lamurit mai multe aspecte legate de prevederile Legii nr. 52/2003, din care a reiesit ca PUD-urile sunt acte admini strative cu caracter individual, care nu au aplicabilitate generala, ci particulara. In ceea ce priveste atacarea unor PUD-uri si autorizatii de constructie, mentionate de presedintele Asociatiei, Atanăsoaei a aratat ca Institutia Prefectului municipiului Bucuresti a facut mai multe demersuri legale pentru reglementarea situatiilor in interesul public.


Mamele vor primi indemnizatii suplimentare de cate 600 de lei in cazul gemenilor


Mamele vor primi o indemnizatie suplimentara de cate 600 de lei, in cazul sarcinilor multiple, potrivit modificarilor adoptate miercuri de Executiv la normele de aplicare ale legislatiei privind indemnizatia de crestere a copilului. Guvernul a adoptat modificari si completari ale normelor de aplicare ale OUG 148/2005 privind sustinerea familiei, modificata prin legile 239/2009 si 240/2009. In cazul nasterilor de gemeni, familia va primi pentru primul copil o indemnizatie de 600 de lei sau de 85 la suta din media veniturilor pe ultimele 12 luni (dar nu mai mult de 4.000 de lei), iar incepand cu al doilea copil va primi suplimentar cate 600 de lei, a declarat, la Palatul Victoria, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Marian Sarbu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.