Ultima oră

POLITICA: Politic show 09.09.2009

Ziarul de Vrancea
9 sep 2009 474 vizualizări
Basescu independent: la ce-i foloseste?; PD-L a străns primul milion de euro pentru independentul Băsescu; UDMR fenteaza PNL; Politicienii, loviţi de paranoia spionitei

Geoană nu ºi-a găsit loc pe scenă, langă Băsescu. Liderul PSD a folosit lansarea Ford drept pretext pentru a-l acuza pe ºeful statului că i-a interzis să susÃină un discurs. Lansarea primului Ford Transit Connect, produs la Craiova, s-a tranformat ieri intr-un prilej de răfuială politică. NemulÃumit că a fost nevoit să urmărească evenimentul dintre muncitori, Mircea Geoană l-a acuzat pe Traian Băsescu că a condiÃionat prezenÃa la manifestare de posibilitatea de a vorbi doar el. " Eu sunt senator de Dolj, preºedintele Senatului ºi in mod evident invitaÃia a fost făcută pentru a mă adresa ºi eu, respectand, evident, ierarhia in stat. ("¦) Din păcate, AdministraÃia PrezidenÃială a decis ca numai actualul preºedinte să vorbească ºi a condiÃionat prezenÃa domnului preºedinte de acest lucru", a spus Geoană. El a adăugat că a fost anunÃat cu o zi inainte că nu mai poate rosti un discurs, insă nu a vrut să "escaladeze subiectul". "A dorit să vorbească singur ºi o să vorbească singur", a comentat el, citat de EvZ.


Politicienii, loviÃi de paranoia spionitei. în Parlament au fost audiaÃi, ieri, ºefii serviciilor secrete ºi ministrul Apărării. Apropierea campaniei electorale intensifică suspiciunile ºi multiplică scenariile lansate de principalii actori politici, ºi nu numai, privind folosirea serviciilor secrete ca armă politică. Scandalurile privind apariÃia interceptărilor ilegale din comisia Udrea, implicarea fratelui preºedintelui in afaceri cu armament ºi ameninÃările lui Marian Vanghelie privind folosirea arhivei "Doi º"â„¢un sfert" impotriva ºefului statului, au fost disecate ieri de parlamentari, fără a ajunge insă la nicio concluzie, scrie Adevarul.


PD-L a strans primul milion de euro pentru independentul Băsescu. Traian Băsescu ar putea candida pentru Cotroceni ca independent susÃinut de o platformă politico-civică clădită in jurul PD-L. Democrat-liberalii au rezolvat ultimele probleme legale pentru a-i permite unui candidat să concureze pentru Cotroceni sprijinit de un partid ºi pentru a avea, astfel, reprezentanÃi disciplinaÃi in toate secÃiile de votare. De asemenea, au dat dispoziÃie filialelor să trimită la centru avansul pentru campania lui Băsescu: 40.000 de euro per organizaÃie, plătibili in două tranºe. Pană ieri seară, aproape toÃi liderii locali trimiseseră prima tranºă, astfel incat PD-L a strans primul milion de euro, scrie Gandul.


UDMR fenteaza PNL. Motiunea de cenzura, inca suspendata. Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, ieri, dupa sedinta Biroului Politic Central, ca liberalii au decis continuarea demersului privind initierea motiunii de cenzura. "Am hotarat sa continuam demersurile in vederea initierii unei motiuni de cenzura din cauza asumarii raspunderii pe cele trei legi. Consideram o sfidare la adresa democratiei, a societatii, modul in care Guvernul Boc incearca sa rezolve problemele grave ale societatii. Discutiile cu UDMR continua (n.r. - in vederea sprijinirii motiunii), pana in momentul de fata, nu avem un raspuns foarte clar", a completat Orban, scrie Gardianul.


Basescu independent: la ce-i foloseste? Modificarea legii privind alegerile prezidentiale impulsioneaza candidaturile independente, care se pot pune sub umbrela unui partid sau altul. Pana acum, independentii erau considerati outsideri, insa alegerile din 2009 vor fi dominate de astfel de candidati. Astfel, sunt pe cale sa se infrunte doi independenti, Traian Basescu si Sorin Oprescu (care s-au mai intalnit in competitia pentru Primaria Capitalei). Ei puteau fi sprijiniti, cu ajutorul modificarilor aduse legislatiei, de cele mai puternice partide sau chiar de aliante politice, noteaza Romania Libera.


In editorialul "O coalitie moarta", Eliade Balan este de parere ca "daca parteneriatul PDL-PSD nu se va rupe in saptamana urmatoare, cum s-a dat de inteles la scolile de vara, poate mai clar cu ocazia intalnirii de la Costinesti, inseamna ca "broscoii" celor doua partide si-au batut joc de populatie cu iluzia colectiva a stabilitatii politice. Noua formula urzita in ultimele luni in culisele democrat-liberalilor, care exclude prezenta pesedistilor de la guvernare, ar bloca intinderea amenintatoare a crizei politice si ar asigura, totodata, climatul necesar pentru reformarea statului de drept cu o singura conditie: PDL sa ramana stapan in Palatul Victoria. Scenariul facut de oamenii lui Boc are la baza o provocare directa a PSD pentru iesirea din Executiv de bunavoie si nesilit de nimeni inainte de campania prezidentiala, astfel incat electoratul sa fie convins de inselaciunea unui partid depasit de criza si incapabil sa-si duca pana la capat un mandat considerat parazitar de partenerul de coalitie". Integral in Romania Libera.


In editorialul " > sau >? ", Vlad Macovei scrie: "Chiar dacă nu-l veÃi vota pe Traian Băsescu, făceÃi-o pentru că nu vă place, nu pentru că adversarii lui v-au manipulat ordinar. Un adversar onest ºi puternic al preºedintelui Traian Băsescu ar trebui să zică: nu-l votaÃi pe Băsescu pentru că nu-mi place. E un prost preºedinte. Nu se pricepe. Nu-mi place ºi basta. îmi strică afacerile, nu-mi mai pot aranja ploile. ªi lumea, dacă are incredere, merge pe mana lui, nu pe a lui Băsescu. Cum nimeni, dar absolut nimeni, nu va spune asta (trebuie să fii puternic ºi onest, repet), atunci e nevoie de ceva mai mult. Trebuie acuzaÃii. Grave. însă ca să spui "Traian Băsescu a patronat traficul de arme către Angola" iÃi trebuie dovezi. Dacă ai aceste dovezi, atunci Traian Băsescu va avea probleme mari. Probabil nu va mai ieºi preºedinte.". Integral in EvZ.



de Stefan Popovici HotNews.ro




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.