Ultima oră

Fostul economist sef al Spitalului vrea la Casa de Sanatate

Raluca Manolache
2 sep 2009 1976 vizualizări
Nicolai Marascu a participat la concursul pentru postul de director economic al institutiei u Daniela Stoica a parasit banca sanitara pentru a profesa ca medic, iar presedintele demis Mihai Copaci si-a prelungit concediul de boala cu avizul medicului expert al asigurarilor sociale

Economistul Nicolai Marascu vrea sa ocupe functia de director executiv al Directiei Management si Economica din cadrul Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea, ocupata prin interimat de economistul Maria Olaru, sustinuta de liberali in guvernarea trecuta. Acesta s-a inscris la concursul organizat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici in perioada 31 august "" 3 septembrie prin care se cauta director economic, dar si medic sef. Nicolai Marascu a decis sa se inscrie la concurs dupa ce a trebuit sa elibereze functia de director economic de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani inca de acum citeva luni, dupa ce a pierdut procesul cu Ministerul Sanatatii, care l-a demis din functie pentru unele nereguli depistate in acte. Nicolai Marascu a participat si la proba scrisa, comisia de examen urmind sa faca publice rezultatele cel tirziu astazi. Sursele noastre spun ca acesta are sustinerea PD-L pentru a ocupa functia, intrucit este un apropiat al managerului general al Spitalului Judetean, dr. Nicolae Moise. Chiar daca si postul de medic sef a fost scos la concurs nimeni nu a dorit sa candideze pentru acesta. In acest moment, posturile de director executiv al Directiei Management si Economica si director executiv adjunct "" medic sef sint ocupate in interimat de ec. Maria Olaru, respectiv dr. Magda Beda. "Incepind cu data de 15.08.2009, medicului Daniela Stoica i-a incetat raportul de serviciu prin eliberarea din functia publica detinuta", ne-a precizat Iustina Micu, purtatorul de cuvint al CAS Vrancea. Aceasta si-a exprimat dorinta de a parasi acest post pentru a profesa ca medic, dupa ce o perioada lunga de timp s-a aflat in concediu medical pentru ca nu a mai avut sustinerea politica necesara. Daca dr. Daniela Stoica a renuntat la postul pe care il ocupa, liberalul Mihai Copaci nu vrea sa renunte la sefie, fiind in continuare in concediu de boala. Mihai Copaci se afla in repaus medical dupa ce s-a imbolnavit subit in luna mai, exact in ziua in care o echipa de la CNAS a venit cu un ordin de destituire a sa din functie pentru a instala in locul sau un democrat-liberal. "Incepind cu data de 27.05.2009 si pina in prezent, presedintele "" director general al CJAS Vrancea, jr. Mihail Copaci, se afla in concediu medical. Pe parcursul anului 2009, Mihail Copaci a acumulat 120 de zile de concediu medical", a precizat Iustina Micu. Seful bancii sanitare este in concediu pentru incapacitate temporara de munca cu avizul medicului expert al asigurarilor sociale, dupa cum a precizat institutia. Conform legislatiei in vigoare, concediile medicale pentru incapacitate temporara de munca se acorda pe o durata de cel mult 183 de zile in interval de un an, socotite de la prima zi de imbolnavire. In acest context, se prea poate ca presedintele director "" general sa foloseasca pina si ultima zi in care are acest drept. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 10 ore, 16 minute, 28 secunde
hmmm, dl sef economist..... ! Nu, doar delapidar sef !!!
, acum 739399 zile, 10 ore, 16 minute, 28 secunde
HA,HA,.....TI-A VENIT RINDU SA PRIMESTI UN SUT IN .... HA,HA.NU MAI AI PROPTELE SA CISTIGI PROCESE???????
, acum 739399 zile, 10 ore, 16 minute, 28 secunde
Este un fenomen interesant cum diverse persoane apar din neant si primesc automat sustinerea desi in mod sigur nici nu stiu unde este sediul partidului.
, acum 739399 zile, 10 ore, 16 minute, 28 secunde
Habar n-aveti. Marascu nu a eliberat niciodata functia si nici nu a fost demis, pentru ca a castigat procesul. Scrieti numai aberatii.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.