Ultima oră

POLITICA: Politic Show:

Ziarul de Vrancea
24 aug 2009 526 vizualizări
Basescu si-a tiparit fluturasi de campanie; PC il sustine pe Mircea Geoana, dar pune conditii; Primarii PD-L primesc bani fara reforme; Mircea ii produce probleme de imagine lui Traian Basescu

Luni, 24 august 2009, Revista Presei A Politic


Politic Show


Geoana ii fugareste pe ierarhii BOR pentru matanii electorale Presedintele PSD este lovit de piosenie in fiecare campanie electorala. Inainte de alegerile din noiembrie 2008, cand vana Colegiul de la Dabuleni, a pupat toate icoanele pe o raza de 50 de kilometri, de la Biserica Madona Dudu din Craiova pana la Sfanta Filofteia de la Dabuleni. Si de cate ori a avut ocazia i-a invitat la masa pe toti Inaltii Bisericii. Ieri, Mircea Geoana a cautat un contact si cu IPF Daniel, Patriarhul BOR, pentru care a facut chiar un efort fizic, astfel incat de dimineata sa se afle la slujba oficiata de acesta la o biserica din Miercurea-Ciuc, iar seara, la Mamaia, la decernarea premiilor Festivalului de Muzica. La ora 9.00, presedintele PSD a participat la Liturghia arhiereasca cu ocazia ridicarii in rangul de Arhiepiscop onorific a Preasfintitului Parinte Episcop Ioan Selejan la Biserica Episcopala din Miercurea-Ciuc. Surse din conducerea PSD sustin ca Geoana s-a dus la Miercurea-Ciuc "special sa se intalneasca cu Patriarhul Daniel", pentru a-i cere si lui sprijin in campania electorala de la prezidentiale. PSD se mai bucura de sprijinul unui inalt stalp al Bisericii, al arhiepiscopului Tomisului, Teodosie, recunoscut pentru relatia sa extrem de apropiata cu fostul premier Adrian Nastase, scrie Cotidianul.


Cum se apara Cotrocenii in scandalul "Frati de arme": PSD vrea sa acopere "tunul" de 300 de milioane din noua afacere EADS Presedintele Traian Basescu si liderii PD-L suspecteaza, in cazul scandalului lui Mircea Basescu in afaceri cu armament, un complot pus la cale de PSD, pentru decredibilizarea sefului statului si pentru acoperirea unui viitor mare taraboi "" suplimentarea cu 300 de milioane de euro a contractului cu EADS, care ar fi fost aprobata, pe sest, de secretarul de stat in MAI Serban Nicolae. La Cotroceni si in Modrogan s-au cautat, in ultimele trei zile, vinovatii, altii decat Mircea Basescu, relateaza Gandul.


Primele insemne electorale ale necandidatului Basescu Romania merge inainte", asigura zambind Traian Basescu dintr-o carte postala. Alte fotografii de la intalniri cu electoratul si cu primarii PD-L din Arad intregesc tabloul. In mai toate pozele, Basescu este alaturi de presedintele Consiliului Judetean Arad, democrat liberalul Petru Iotcu. Pana sa ajunga coloana prezidentiala, sambata dimineata, la Pancota, electoratul e "impanat" cu cartoanele colorate. "E fotografie de la intalnirea mea cu primarii. Ha, ha, ha", subliniaza Basescu in timp ce da autografe. E inconjurat de activul de partid portocaliu. In piata, presedintele face curse printre mese. Cere "sa mergem la producatori". Din dreapta un taran ii striga "dom"â„¢ Basescu, n-ati dat un leu la agricultura". Alaiul nu se opreste. Omul isi abandoneaza rosiile si trece la urmarire. Cand ajunge langa presedinte primeste doar un da sec, scrie Gandul.


PC il sustine pe Mircea Geoana la presedintie, dar pune conditii Codrut Seres, secretarul general al Partidului Conservator, a declarat ca partidul va sustine candidatul pentru alegerile prezidentiale atata timp cat acesta isi asuma faptul ca este de fapt un candidat al Aliantei. "PC va sustine candidatul PSD la presedintie, cu sugestia pertinenta de a-si asuma faptul ca e candidat al Aliantei PSDAPC, nu numai al PSD", a precizat Codrut Seres. PC a decis sa respecte finalizarea protocolului cu PSD pentru a arata ca isi onoreaza partea sa de intelegere, scrie Gardianul.


Presedintele Traian Basescu a reusit, pana acum, sa supravietuiasca, mediatic, scandalurilor declansate de afacerile fratelui sau, Mircea Basescu. De fiecare data, seful statului a beneficiat de aparitia altor subiecte fierbinti precum scandalul anticipatelor sau suspendarea. De fiecare data, presedintele a aflat din presa si i-a parut rau. Mircea Basescu a devenit celebru la sfarsitul lunii iunie 2005. Firma acestuia avea datorii la stat de 500 de milioane de lei vechi, potrivit dezvaluirilor facute de presedintele Grupului de Investigatii Politice (GIP), Mugur Ciuvica. Mircea Basescu si-a "usurat" fratele de 5% la capitolul incredere. In iunie 2005, ca urmare a salvarii ziaristilor rapiti in Irak, Basescu era cotat cu 58,9% cota de incredere potrivit Insomar, pentru ca in urmatoarea cercetare, din iulie, sa ajunga la 54,5%. Presedintele avea sa fie salvat de refuzul lui Tariceanu de a-si da demisia, care a tinut agenda lunii iulie. In august, presedintele avea 59,7% cota de incredere, scrie EvZ.


Liderul grupului democrat-liberal din Camera Deputatilor, Mircea Toader, a anuntat sambata la Galati ca prin rectificarea bugetara pe care o pregateste Guvernul administratiile locale vor fi ajutate sa-si acopere o parte din cheltuielile de functionare. "Cam 30% din cheltuielile administratiilor locale nu pot fi acoperite. Se va acorda finantarea unor lucrari de investitii. Ideea este ca toate scolile incepute si aflate in stadiu de finalizare sa fie finalizate, la fel si ordonanta pentru dezvoltare rurala acolo unde trebuie finalizate investitii", a spus Toader. Declaratia liderului PDL vine la doua saptamani dupa ce reprezentantii Guvernului Gheorghe Pogea (PDL) si Dan Nica (PSD) au anuntat ca autoritatile locale nu vor mai primi bani de la bugetul de stat daca nu vor aplica normativul de personal. Mai pe romaneste, daca nu vor concedia functionarii in plus. Guvernul nu se grabeste insa sa adopte actul normativ necesar, iar acum se dezice, prin vocea unor lideri, de propriile declaratii, potrivit carora nu va mai da bani administratiilor locale in lipsa unei reforme, scrie Romania Libera.



de Codrin Taut HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.