Ultima oră

Lefuri taiate si la Centrul de Transfuzii

Raluca Manolache
5 aug 2009 915 vizualizări
Angajatii risca sa primeasca bani mai putini daca Ministerul Sanatatii nu va gasi o solutie cu privire la suplimentarea fondurilor pina la sfirsitul anului u si la Ambulanta sint nemultumiri dupa ce s-a anuntat ca unele sporuri vor fi taiate

Criza financiara la Centrul de Transfuzii Sanguine din Focsani se adinceste pe zi ce trece. Cadrele de la "banca de singe" se gindesc sa taie 25% din lefuri, procent care reprezinta sporurile, astfel incit banii sa fie suficienti pina la finele anului. "Se ia in calcul taierea sporurilor cistigate prin lege. Daca nu se va intimpla acest lucru, in octombrie, noiembrie si decembrie vom face munca in folosul comunitatii", spun reprezentantii Centrului. De altfel, mai marii de la Bucuresti le-au solicitat sa foloseasca fondurile cu o mare atentie pentru ca in bugetul aprobat mai sint bani doar pentru trei luni. "Ministerul Sanatatii efectueaza demersuri pentru solutionarea acestei situatii, dar in calitate de ordonator de credite va revine obligatia sa gestionati cu maxima responsabilitate fondurile", este mesajul transmis Centrului de Transfuzii de la Bucuresti. In aceste zile, in contul unitatii au intrat 40.000 de lei, bani folositi pentru plata facturilor restante. De exemplu, numai pentru plata utilitatilor s-a cheltuit suma de 12.000 de lei, 11.000 de lei au mers pentru plata sistemului de supraveghere video montat in luna mai la Centru, iar 2.000 de lei pentru plata firmei care se ocupa de preluarea si distrugerea deseurilor medicale. In aceste conditii, nu este exclus ca salariatii sa recurga la forme de protest.


Proteste la Ambulanta


Si cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) Vrancea sint decise sa protesteze daca nu vor primi toti banii de la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) pentru serviciile furnizate. Problema banilor a aparut in aceasta luna, dupa ce banca sanitara a virat mai putini bani in contul unitatii. Chiar daca Ambulanta ar fi trebuit sa primeasca 380.000 de lei, CAS a alocat institutiei doar 100.000 de lei, situatie care i-a nemultumit pe reprezentantii unitatii care doreau sa foloseasca banii pentru a achita darile catre stat, mai precis impozitul pe salarii. Liderul sindicatului "Ambulanta" Vrancea, Stan Irimia, spune ca se va deschide conflictul de munca cu data de 20 august daca nu se va rezolva situatia. "Avem un contract care trebuie respectat. Atita timp cit noi ne-am facut treaba trebuie sa ne primim banii", spune Stan Irimia. De asemenea, reprezentantii unitatii au fost atentionati ca ar trebui sa mai taie din sporuri, fapt care a stirnit ingrijorare printre cei 256 de angajati de la statiile din tot judetul, care au ramas recent si fara bonurile de masa. O parte dintre sporuri au fost taiate recent si din salariile incasate de angajatii Spitalului Judetean din Focsani. (Raluca MANOLACHE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.