Ultima oră

Duelul generalilor de la ISJ: Bostan i-a luat locul lui Popoiu

Ziarul de Vrancea
13 iul 2009 2672 vizualizări
Balonul invatamintului vrincean i-a fost din nou pasat liberalului Iordache Bostan, dupa ce ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a decis ieri incetarea detasarii pedelistului Danut Popoiu u Stiam ca I. L. Caragiale este de actualitate dar nu credeam ca o sa traiesc teatrul lui Ionesco , a replicat Danut Popoiu, care da vina pe deputatul liberal Nini Sapunaru pentru aceasta mutare u Iordache Bostan a prezis inca din mai, cind a fost demis ca urmare a celebrei ordonante 37, ca va reveni la sefia ISJ u Bostan sustine ca nu va trece la epurari si si-a reluat deja atributiile u adjunctul Emil Onea, sustinut acum de PSD, spune ca nu se astepta la o asemenea schimbare pe care nu o vede benefica

Soarta scolilor din Vrancea sta din nou in miinile profesorului adjudean Iordache Bostan, dupa ce, timp de doua luni, friiele invatamintului au fost preluate de consilierul democrat liberal Danut Popoiu. Aceasta dupa ce liberalul Iordache Bostan fusese demis de Ministerul Educatiei pe 12 mai, ca urmare a celebrei Ordonante 37 de politizare a functiilor de directori. Inca de atunci, liberalul a prezis ca va reveni in scaunul de sef al scolilor pina in toamna, lucru care, iata, s-a intimplat chiar mai devreme. Traseul revenirii la sefia ISJ a fost aparent simplu: Bostan a contestat ordinul de demitere in justitie, a avut cistig de cauza si apoi a insistat pe linga ministrul PSD Ecaterina Andronescu, care, in cele din urma, a emis ordinul de incetare a detasarii lui Danut Popoiu, cel putin pentru o vreme. Asa se face ca educatia vrinceana a ajuns o minge pasata de justitie si politica intre doi "profi" de matematica.


Continuarea in editia tiparita


Din sumarul editiei de astazi, 14 iulie 2009:

Suparare intre verii politicieni adversi de la Cimpineanca


  • Viceprimarul PSD Vasile Paraschiv, var cu primarul PD-L Stefan Paraschiv, si-a mutat biroul in strada, dupa ce si l-a gasit sponsor pe "taranul sarac", care i-a amenajat un cort in fata fermei sale, dotat cu telefon fara ton si birou acoperit cu musama. Asa se face ca la Cimpineanca PD-L si PSD nu merg impreuna nici cind politicienii sint legati de protocol, dar nici cind sint rude de singe.


  • Gheoghe Flutur cere mobilizare in forta de la PD-L Vrancea


  • Vicepresedintele portocaliilor s-a grabit aseara sa ajunga dupa sedinta BPN din capitala la Focsani pentru un instructaj de prezidentiale cu liderii locali ai partidului, carora le-a impartit sarcini precise. La Focsani si-a anuntat sosirea in urmatoarele zile si ministrul Turismului, Elena Udrea.


  • Manager de revista si ziarist la doar 13 ani


  • La doar 13 ani, focsaneanul Mihai Pavel este manager si redactor sef al revistei proprii, coordonind o echipa de zece copii. Pe viitor, baiatul vrea sa administreze o intreaga retea de publicatii, cu ramificatii in toata tara, dar cu sediul central la Focsani. Mihai are si veleitati scriitoricesti, iar momentan munceste la romanul sau de debut. Intre timp i-a trimis si o scrisoare presedintelui Traian Basescu pe care il doreste sponsor pentru revista "Lumina cunoasterii", adresata copiilor dar citita mai mult de adulti.


  • Aventurile unui pusti care a fugit in lume cu averea bunicului


  • Dupa ce si-a cumparat un telefon de lux, baiatul de 14 ani si-a luat ca tovaras de drum un alt strengar, pe care l-a imbracat din cap pina-n picioare si i-a dat de mincare din cei 30.000 de lei furati. Cei doi s-au plimbat cu trenul prin toata tara, inainte de a face o halta la Politia TF din Focsani.


  • La vremuri de criza, doctorul Moise pune spitalului tichie de margaritar!


  • Spitalul Judetean cere de la vizitatori 2 lei pentru doi botosei. Conducerea celei mai mari unitati sanitare din judet a instalat ieri la intrare un distribuitor automat de botosei de unica folosinta pe care-i vinde celor care vor sa intre in spital.


  • Serviciul SMURD, mai aproape de Vrancea


  • Subsecretarul de stat Raed Arafat si secretarul de stat dr. Aurel Nechita au vizitat ieri Spitalul din Panciu si au facut promisiuni legate de deschiderea unitatii SMURD. In cel mai scurt timp, la Focsani, Adjud si chiar la Panciu vor ajunge ambulante de tip SMURD.


  • CSM a decis sa-i apere reputatia judecatoarei Trofin


  • Ancheta declansata la adresa actualei presedinte a sectiei civile a Judecatoriei Focsani a relevat ca magistratul nu s-ar fi implicat in procesul tatalui sau impotriva Directiei de Sanatate Publica, potrivit unei hotariri adoptate de CSM.


  • Protestele din instanta, la latitudinea judecatorilor


  • Judecatorul de serviciu de la Tribunal, dar si arhiva au program cu publicul dupa orele 12.00.


  • Demisia lui Octavian Belu, regretata de sefii sportului vrincean


  • Sefii structurilor sportive din Vrancea comenteaza demisia fostului secretar de stat in plin scandal Ritzi







  • În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 3

    Adaugă comentariu
    , acum 739399 zile, 11 ore, 13 minute, 24 secunde
    Asta e chiar o comedie ,dupa numai 2 luni sa schimbi iar Inspectorul General.Si tocmai cu cine...iar cu Bostanelul.Abramburica invatamantului romanesc,face numai tampenii.Oare cat va mai rezista citeste integral
    , acum 739399 zile, 11 ore, 13 minute, 24 secunde
    Bai oamenilor eu inteleg ca in vrancea conduce PSD si PD-L, adik toti comunisti si copiii acestora, dar sa nu fim ipocriti, pe mandatul lui bostan toata lumea si-a vazut de treaba, au fost lasati in citeste integral
    , acum 739399 zile, 11 ore, 13 minute, 24 secunde
    Crezi ca daca Bostan si-a castigat inapoi mandatul va fi lasat in pace, probabil ii vor intocmi un dosarel penal, ceva care sa-l sperie si va pleca de bunavoie.Nu prea avem sanse in Vrancea sa scapam citeste integral
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.