Ultima oră

Drumurile comunale, tot mai periculoase

Raluca Manolache
14 iul 2009 858 vizualizări
Numarul accidentelor in care au fost implicati conducatorii de motoare a crescut cu 129% Drumurile comunale si judetene au devenit mult mai periculoase pentru soferi decit drumul national E85, unde traficul este foarte intens.

Politistii de la Circulatie au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au intocmit bilantul accidentelor grave produse in Vrancea, in urma carora au murit zeci oameni, iar altii au fost schiloditi pe viata. Astfel, pe drumurile din judet s-au produs 100 de accidente grave, care s-au soldat cu 22 de morti si cu ranirea grava a 92 de persoane. Statisticile Politiei arata ca 21 de accidente grave s-au produs pe drumurile judetene si 13 evenimente s-au petrecut pe drumurile comunale, marea majoritate a acestora fiind cauzate de conducatorii de mopeduri care incalca adesea legislatia. "S-a actionat cu precadere pe DN2, unde traficul este cel mai intens, iar prezenta politistilor pe drumurile comunale si judetene a scazut. Au aparut aceste motoscutere, iar conducatorii acestora nu inteleg sa respecte normele rutiere in sensul ca nu poarta casti si nu folosesc vestele reflectorizante si conduc adesea sub influenta bauturilor alcoolice", a comentat comisarul sef Alexandru Cara, seful interimar al Serviciului Politiei Rutiere. De altfel, numarul accidentelor in care au fost implicati conducatorii de motoare a crescut cu 129% fata de perioada similara a anului trecut. Cele mai multe evenimente de acest gen s-au produs in weekend. Oamenii legii atrag atentia ca cei care conduc mopeduri pe drumurile publice trebuie sa respecte unele reguli de circulatie si sa stie ca este interzis sa circule pe trotuare, sa circule in timp ce se afla sub influenta alcoolului sau a stupefiantelor, sa circule pe timp de noapte sau cind vizibilitatea este redusa, fara sa indeplineasca conditiile prevazute de lege. De asemenea, mopedul trebuie sa fie echipat cu instalatie de frinare eficace, sistem de avertizare sonora, lumina de culoare alba in fata, respectiv lumina si dispozitiv fluorescent-reflectorizant de culoare rosie in spate, lumini de culoare galbena pentru semnalizarea schimbarii directiei de mers, in fata si in spate etc. (Raluca MANOLACHE)


Si poluarea fonica a ajuns pina la Politie


Soferii galaciosi si motociclistii au fost luati in vizor in acest weekend de politistii de la Circulatie, care au efectuat controale in trafic impreuna cu comisarii Garzii de Mediu. Politistii Biroului de Siguranta a Circulatiei in Mediul Urban de la Politia municipiului Focsani au iesit pe strazile din oras si au monitorizat nivelul de zgomot produs de autovehicule si iubitorii de motoare, scopul principal al actiunii fiind reducerea poluarii fonice. "S-a actionat pentru depistarea autoturismelor si motocicletelor care produc in mers sau cind stationeaza un zgomot care depaseste limita legala admisa", ne-a precizat inspectorul principal Madalin Ciolan. In urma actiunii au fost aplicate sapte amenzi in valoare de 2.580 de lei. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.