Ultima oră

Brigada 8 Artilerie Mixta implineste 93 de ani

Raluca Manolache
30 iun 2009 2149 vizualizări
Tot pe 1 iulie se împlinesc 38 de ani de la înfiintarea Batalionului 469 Logistic

Militarii din cadrul Brigazii 8 Artilerie Mixta "Alexandru Ioan Cuza" vor sarbatori pe 1 iulie 93 de ani de la infiintarea marii unitati. Cu aceasta ocazie militarii Batalionului 81 Artilerie vor realiza in poligonul Slobozia Ciorasti un exercitiu demonstrativ organizat de sectia de tragere, iar militarii Batalionului 84 Asigurare date vor executa trageri cu armamentul individual din dotare. "Incepind cu data de 1 decembrie 2001, noua denumire a unitatii este Brigada 8 Artilerie Mixta, avind in compunere trei regimente de artilerie, dislocate in garnizoanele Focsani, Tecuci si Birlad. In urma procesului de restructurare, incepind cu 4 octombrie 2004 Brigada 8 Artilerie Mixta isi schimba structura, avind in compunere un numar de sase batalioane, dislocate in garnizoanele Focsani, Birlad si Ploiesti, iar in luna ianuarie 2006 a primit denumirea onorifica de Brigada 8 Artilerie Mixta «Alexandru Ioan Cuza»", se arata intr-un comunicat remis de Brigada 8 Artilerie Mixta. Tot pe 1 iulie se implinesc 38 de ani de la infiintarea Batalionului 469 Logistic din cadrul Brigazii 282 Infanterie Mecanizata. De-a lungul timpului, Batalionul 469 Logistic a parcurs mai multe etape de restructurare si reorganizare astfel incit, in acest moment, se prezinta ca o structura moderna, puternica, operationalizata, principalul sau rol fiind acela de a sprijini logistic unitatile luptatoare subordonate Brigazii. Prezenta militarilor din Batalionul 469 Logistic la misiunile internationale a demonstrat capacitatea acestora de a actiona operativ intr-un teatru de operatii si de a actiona impreuna cu militarii din armatele moderne ale lumii pentru asigurarea suportului logistic specific trupelor. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.