Ultima oră

Taxa pentru cea de-a doua specialitate medicala

Raluca Manolache
29 iun 2009 1520 vizualizări
Medicii vor trebui sa scoata din buzunar intre 6.450 lei si 8.600 lei, pentru a dobindi a doua specialitate

Medicii specialisti care doresc sa obtina si cea de-a doua specialitate trebuie sa plateasca daca doresc sa urmeze stagiul de pregatire. Candidatii vor fi astfel nevoiti sa scoata din buzunare, in functie de specialitatea aleasa, intre 6.450 lei si 8.600 lei. Cele mai scumpe specialitati sint anatomie patologica, chirurgie cardiovasculara, chirurgie dento-alveolara, chirurgie generala, chirurgie orala si maxilo-faciala, chirurgie pediatrica, epidemiologie, igiena, oftalmologie, urologie, sanatate publica si management, ortodontie si ortopedie dento-faciala, obstetrica- ginecologie, neurochirurgie, medicina legala, chirurgie vasculara, chirurgie toracica. Plata taxei se face in lei, in contul Centrului National de Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti, in doua transe semestriale. Neplata taxei in conditiile stipulate in angajamentul de plata atrage excluderea definitiva din programul de pregatire. De asemenea, din sumele incasate Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar vireaza institutiilor de invatamint superior implicate in pregatire, in termen de 45 de zile calendaristice de la data inceperii pregatirii, 70%. Din sumele incasate, institutiile de invatamint superior implicate in pregatire aloca unitatilor sanitare in care se desfasoara programul de pregatire, pentru fiecare participant, 20% pentru specialitatile pentru care taxa este de 8.600 lei si 15% pentru specialitatile pentru care taxa este de 6.450 lei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 15 ore, 42 minute, 21 secunde
Dar psihologii ? V-ati intrebat vreodata cati bani trebuie sa scoata din buzunar? Ca sa nu mai vorbim de "facilitatile" oferite de statul Roman. Sa va faceti o idee: 1 ora de curs de formare intr-o citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.