Ultima oră

Presupuse bancnote false in Vrancea

Dan Chiriac
29 apr 2009 2366 vizualizări
In realitate este vorba despre bancnotele de 10 lei, emise de BNR in decembrie 2008, si care difera de cele aflate in circulatie

în ultima perioada, Politia a fost sesizata de mai multi agenti comerciali sau de populatie cu privire la identificarea unor bancnote de 10 lei suspecte de a fi contrafacute. De fapt, aceste bancnote fac parte din noua emisiune monetara. La 1 decembrie 2008, Banca Nationala a Romaniei a lansat o noua emisiune a bancnotei de 10 lei. Aceasta are aceleasi caracteristici cu emisiunea 2005, respectiv aceleasi dimensiuni, aceeasi culoare predominanta si aceleasi elemente grafice. Intre cele doua bancnote difera doar elementele de siguranta. "La noua bancnota s-a renuntat la imprimarea in relief de pe ambele fete ale bancnotei si, implicit, la imaginea latenta ce continea initialele BNR de pe aversul bancnotei, fiind utilizata doar tehnica de imprimare plana. In plus, a fost restilizata fereastra transparenta, astfel ca in locul valorii nominale 10 au fost imprimate doua pensule aurii, vizibile pe ambele parti ale bancnotei, iar culorile folosite pentru imprimarea valorii nominale a bancnotei au fost si acestea schimbate. Celelalte elemente de siguranta destinate expres publicului, filigranul, elementul auriu, banda iridescenta, elementul de suprapunere avers-revers, firul de siguranta se mentin neschimbate", spune comisarul sef Mariana Apostol, ofiterul de presa de la politie. Noile bancnote de 10 lei, emisiunea 2008, vor circula in paralel cu cele emisiunea 2005, care vor fi retrase de pe piata, treptat, pe masura ce se uzeaza. In ultima vreme, mai ales pe la benzinarii, angajatii au refuzat sa primeasca aceste bancnote, pe care le-au considerat false. Cei care achitau combustibilul s-au plins ca au primit acei bani de la alte magazine si ca nu au stiut ca au de-a face cu moneda suspecta. (Dan CHIRIAC)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739412 zile, 2 ore, 14 minute, 25 secunde
Da ca ati avea 500 de saci cu bani v-ar ajuge sa va saturati pdseristilor.MAi dati si la amarati.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.