Ultima oră

CD-uri informative pentru Serviciile Voluntare

Raluca Manolache
21 feb 2009 1035 vizualizări
Serviciile voluntare si private pentru situatii de urgenta au intervenit independent la 89 de situatii produse in Vrancea

Sefii Serviciilor Voluntare/Private pentru Situatii de Urgenta au fost convocati ieri in sedinta de Pompieri, fiind organizata convocarea de pregatire trimestriala. La aceasta actiune au participat 73 persoane, fiind impartite CD-uri cu materiale informative, dar si un manual realizat in urma unei strinse colaborari intre experti germani si specialisti de la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, denumit "Metodologie de elaborare a Procedurilor Standard de Operare la nivel local, pentru situatii de urgenta generate de inundatii". "Pentru inceput, participantilor li s-au prezentat actele normative care reglementeaza pregatirea in domeniul situatiilor de urgenta (protectie civila si prevenire si stingere incendii) si ultimele ordine ale ministrului administratiei si internelor care au aparut in acest domeniu. Totodata, participantii au fost instruiti cu privire la intocmirea documentelor operative ale Comitetelor Locale pentru Situatii de Urgenta (CLSU), a documentelor Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta (SVSU) si a Planului de pregatire in domeniul situatiilor de urgenta", spune slt. Cristina Duta, purtatorul de cuvint al Pompierilor. La intilnire au participat si doi reprezentanti ai unei firme brasovene care au facut o prezentare cu privire la echipamentele de interventie ce pot fi achizitionate prin intermediul lor, precum costume de protectie, costume anticalorice aluminizante, manusi de protectie, cizme de protectie profesionale, casca de protect etc. De altfel pe parcursul anului trecut din totalul celor 1.080 situatii de urgenta inregistrate in 2008, serviciile voluntare si private pentru situatii de urgenta au intervenit independent la 89 situatii. Au fost 49 incendii, 38 arderi necontrolate si doua descarcerari. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.