Ultima oră

Fara rufe la uscat pentru Basescu

Ziarul de Vrancea
23 ian 2009 1646 vizualizări
Inaltii invitati vor fi paziti de sute de politisti si jandarmi, unii imbracati in civil

Armata a batut ieri pas de defilare in Piata Teatrului din Focsani in speranta acoperirii cit mai bune a evenimentului din 24 ianuarie. Primarul Decebal Bacinschi, impreuna cu nou numitul prefect, Raluca Tatiana Dan, au fost si ei prezenti la pregatiri pentru a se asigura ca pasii cadentati sint facuti ca la carte si ca toate notele din contrabasul fanfarei sint cintate corect. Orasul ii va primi simbata pe cei mai puternici oameni ai statului, presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc si presedintele Senatului, Mircea Geoana, la serbarea organizata cu ocazia zilei Unirii. Pentru acestia, municipalitatea a dat ordine la magazinele din zona Teatrului sa isi samponeze vitrinele si sa curete intrarile. De asemenea, si locatariii de la blocurile invecinate au fost instiintati sa nu atirne rufe la balcoane si sa pastreze curatenia in fata scarilor pentru ca Focsanii sa dea bine in ochii oamenilor de stat. Tot pentru regia spectacolului de 24 ianuarie, Primaria va pregati stegulete si fulare tricolore pentru tinerii care vor veni la manifestari. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta sint si ei in actiune. Acestia vor efectua azi si miine atit activitati de prevenire cit si asigurarea a zonei cu masini de interventie. "Vom face actiuni de prevenire in institutiile care vor intra in programul manifestarilor de 24 ianuarie. Astfel, vom face controale la Teatru, Casa Armatei, dar si la Consiliul Judetean. Simbata vom avea in zona Teatrului masini de interventie. Sintem pregatiti", ne-a spus col. Paul Rotaru, seful ISU. Politistii vor avea o zi plina simbata, cind la Focsani vor veni presedintele si prim-ministrul. Ieri, conducerea inspectoratului a facut un plan de masuri. Politia rutiera va fi in strada toata ziua, urmind ca masinile din coloana oficiala sa fie preluate de catre echipajele de la rutier, care vor dirija de asemenea traficul pe strazile din Focsani, in conditiile in care zona Teatrului va fi inchisa. Politistii vor fi prezenti si printre cei care vor lua parte la manifestari. Imbracati in civil, acestia vor incerca sa previna orice incident periculos. Politistii comunitari vor munci si ei. "Simbata vor fi 16 agenti comunitari si trei echipaje mobile care vor bloca intersectia de la Casa Cartii. Ieri am impartit fluturasi in zona Tribunalului pentru a-i atentiona pe soferi ca nu au voie sa parcheze simbata in zona respectiva", ne-a spus Florentin Nache, purtatorul de cuvint de la Politia Comunitara. (Dan CHIRIAC, D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.