Ultima oră

Sistem on-line pentru declaratii la banca sanitara

Raluca Manolache
23 ian 2009 1090 vizualizări
Tot mai multi angajatori apeleaza la sistemul on-line pentru raportarile lunare la Casa de Asigurari de Sanatate.

In jur de 214 angajatori folosesc sistemul "SPD CAS", program creat pentru preluarea declaratiilor de sanatate si concedii medicale de la persoanele imputernicite in vederea validarii si inregistrarii acestora la banca din sistemul sanitar. Pina acum au fost depuse peste 1.600 declaratii. Mihai Copaci, seful Casei de Sanatate, spune ca sistemul vine in sprijinul utilizatorilor cu o interfata placuta si usor de utilizat. "Cei care vor sa afle mai multe date despre acest sistem pot accesa site-ul institutiei www.casvn.ro. Angajatorii trebuie sa se inregistreze in sistem, moment in care primesc un cont si o parola. Site-ul ofera si un ghid de utilizare", a declarat Copaci. Totusi, la cinci zile dupa ce s-au incarcat in sistem, angajatorii trebuie sa depuna si in scris la sediul institutiei aceste documente pentru a se ceritifca astfel ca informatiile trimise on line sint reale. In acest sens, la sediul institutiei a fost instalata zilele trecute o cutie inscriptionata "declaratii online", in care acestea pot fi lasate de angajatori. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 4 ore, 29 minute, 34 secunde
Revin , deoarece nu am primit nici un raspuns. Sunt salariat de peste40 ani si platesc contributia la CAS lunar dar pentru faptul ca sunt si persoana fizica autorizata , am fost informat de medicul de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.