Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
16 ian 2009 1135 vizualizări
Ce se mai intimpla prin judet

  • Fabrica de caramida si apa plata la Adjud


  • Investitorii nu se prea bulucesc la Adjud, dar administratia locala este dispusa sa le ofere unele facilitati. Potrivit viceprimarului municipiului Adjud, Gelu Diaconu, pina acum s-au aratat interesati sa dezvolte o afacere la Adjud citiva tineri care au muncit in strainatate si au strins ceva bani. Astfel, in curind aici s-ar putea deschide o fabrica de caramida, o fabrica de apa plata sau o crescatorie de pasari ori un abator. "Noi putem merge si intr-un parteneriat cu posibilii investitori, dar putem sa le oferim si terenuri cu titlu gratuit pentru a-si ridica investitiile si unele reduceri la impozitele si taxele locale. Totodata, municipiul ofera suficienta forta de munca pentru cei care doresc sa investeasca", ne-a declarat viceprimarul Gelu Diaconu. (Doina GANEA)


  • Vin forte noi la instante


  • Judecatoria Focsani va avea in curind schema de personal imbogatita cu inca trei judecatori. Consiliul Superior al Magistraturii a decis modul de rapartizare al magistratilor admisi pe posturile de judecatori, astfel incit in Vrancea au fost "trimise" inca trei cadre. In timp ce doi judecatori au deja experienta ca stagiari la Judecatoria Focsani, cel de-al treilea vine de la Judecatoria Tecuci si va da pentru prima data piept cu problemele legale din judetul nostru. Numirea in functie propriu-zisa va mai dura insa ceva timp, in unele cazuri trecind chiar citeva luni. (Nicoleta CRISTEA)


  • Spitalele expertizate


  • Unitatile sanitare cu paturi din judet vor primi in lunile februarie si martie vizita inspectorilor sanitari care vor realiza expertizarea lor. Actiunea are rolul de a monitoriza daca spitalele indeplinesc toate reglementarile legislative privind conditiile de functionare a unitatilor cu paturi astfel incit sa poata primi vizarea autorizatiei sanitare de functionare pentru acest an. «Spitalele vor primi termene de remediere a deficientelor. Pina la finalizarea controlului vor trebui sa rezolve toate problemele constatate», spune dr. Mircea Stoenoiu, seful Inspectiei Sanitare de Stat Vrancea. (Raluca MANOLACHE)


    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 0

    Adaugă comentariu
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.