Ultima oră

Calatori cercetati dupa ce au dat bani nasului

Raluca Manolache
20 dec 2008 599 vizualizări
Clientii nasilor sint navetisti, elevi si zilieri

31 de calatori de pe calea ferata au ajuns pe mina procurorilor in acest an, dupa ce au incercat sa mearga cu "nasul". Chiar daca foarte multe persoane recurg la aceasta metoda, doar in 31 de cazuri conductorii i-au "pirit" pe calatori politistilor de la Transporturi Feroviare pentru ca nu au vrut sa fie mituiti. Cele mai multe persoane care doresc sa-si continue calatoria cu trenul, chiar daca nu au bilet, sint navetisti, elevi si zilieri. "Am incercat sa organizam actiuni de prindere in flagrant a functionarilor CFR mai putin corecti. Este mai greu, deoarece politistii sint cunoscuti de conductori, chiar daca sint imbracati in civili. Unii dintre ei iau banii, dar uita sa declare politistilor ca au luat bani", a spus subinspectorul Romeo Ilie, de la Politia TF Focsani. Au existat si situatii in care calatorii au fost "taxati" de conductorii de tren. Este vorba de 640 calatori "fraudulosi" care au fost nevoiti sa achite aproximativ 22.600 de lei. Acestia fie au fost amendati, fie au fost obligati sa isi achizitioneze si biletul de calatorie, care este mai scump daca este emis in mers. Printre calatorii fraudulosi, politistii au mai gasit si 99 de minori voiajori, care nu fac altceva decit sa se plimbe cu trenul. 52 dintre acestia au ajuns in sinul familiei, in timp ce 47 au ajuns in centrele de ocrotire deoarece provin din familii dezorganizate, acesta fiind si motivul pentru care au ales ca plece de acasa. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.