Ultima oră

Hornurile au nevoie de cosari!

Raluca Manolache
22 nov 2008 589 vizualizări
Doua familii au ramas deja fara acoperis Tot mai multe persoane risca sa ramina sub cerul liber in prag de iarna, din cauza incidentelor provocate de cosurile de fum necuratate sau de mijloacele de incalzire improvizate.

La un pas de a ramine fara casa s-a aflat joi o familie din satul Sperieti, comuna Movilita, dupa ce acoperisul casei lor a luat foc. Pompierii din Panciu au intervenit rapid, insa incendiul a mistuit astereala acoperisului cu invelitoare din tabla pe o suprafata de circa zece metri patrati. Si o familie din Milcovul a trecut printr-o experienta similara. In acest caz, in urma incendiului a ars astereala acoperisului pe o suprafata de circa 20 mp. Pompierii au constatat ca cele doua incendii au fost generate de cosurile de fum defecte sau necuratate. De altfel, pompierii recomanda curatarea temeinica a cosurilor de fum inainte de sezonul rece. Focsanenii care se incalzesc la traditionalele sobe din teracota trebuie sa fie cu atit mai precauti cu cit singurul cosar cu acte in regula este angajat la CUP SA, iar in aceasta perioada este suprasolicitat. Mai mult noroc le aduc poate vrincenilor cosarii din alte localitati. Tot joi, pompierii din Adjud au stins un incendiu la scoala din comuna bacauana Valea Seaca. Focul a mistuit magazia de lemne si a fost aprins de copii. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.