Ultima oră

Vrincenii inselati prin telefonul mobil

Raluca Manolache
14 nov 2008 1020 vizualizări
Felicitari! Firma noastra a desemnat numarul d-voastra de telefon ca fiind cistigator al sumei de 5.000 Euro. Pentru detalii sunati la numarul ¦.. . Cam asa suna unul dintre mesajele prin care vrincenii au fost pacaliti si s-au ales cu factura de telefon incarcata sau cu conturile golite.

Din dorinta de imbogatire tot mai multe persoane cad victime acestui tip de inselaciune

Zece vrinceni au depus plingere la Politie dupa ce s-au lasat pacaliti de astfel de mesaje primite pe telefonul mobil, dar este posibil ca numarul victimelor sa fie mai mare. Ofiterii de la Serviciul de Investigatii Criminale atrag atentia ca in ultimul timp modul de operare a escrocilor a fost imbunatatit. La inceput, persoanele erau contactate telefonic de anumiti domni care se prezentau ca fiind reprezentantii birourilor de promovare ale unor brand-uri de telefonie mobila si le comunica faptul ca sint cistigatorii unui premiu de fidelitate. In acest mod ii determinau pe creduli sa cumpere cartele preplatite, de diferite valori, conditionind cistigarea premiului de acest lucru. Autorii solicitau apoi partilor vatamate sa le transmita codul de reincarcare a cartelelor, persoanele trezindu-se si fara premiu si cu banii luati. Si cum escrocii nu s-au multumit cu cartelele reincarcabile, au trecut la alte moduri de operare prin care le cer credulilor sa depuna anumite sume de bani prin mandat postal catre anumite adrese sau sa vireze in anumite conturi diferite sume de bani pentru a putea intra mai apoi in posesia premiilor. "Escrocii profita de naivitatea si de dorinta de imbogatire a unor persoane. In momentul in care primiti un astfel de mesaj, inainte de a-i da curs, verificati la serviciul clienti al operatorilor de telefonie daca mesajul este adevarat sau nu", sugereaza inspectorul Alin Esanu, de la Serviciul de Investigatii Criminale. Deja, oamenii legii au reusit sa faca lumina in unele cazuri, autorii fiind depistati. Cu toate acestea, politistii trag un semnal de alarma si le sugereaza vrincenilor sa nu se lase pacaliti si sa nu dea curs unor astfel de solicitari dubioase. In cazul in care ati primit deja o astfel de propunere ar trebui sa informati imediat Politia. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 10 ore, 43 minute, 23 secunde
depuneti o cerere la Germanos si cereti ca sa-i blocheze nr de telefon celui care se tine de asemenea marsavii!!!
, acum 739399 zile, 10 ore, 43 minute, 23 secunde
si el isi va lua o noua cartela care costa 20 lei .cind primiti aceste mmesaje, nu ezitati sa-i sunati si sa le urati de bine lor si mamelor acestora.:)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.