Ultima oră

Actiunea piatra-n tren

Raluca Manolache
27 sep 2008 916 vizualizări
pustii au luat la tinta trenurile care circula pe rutele Marasesti-Doaga, Pufesti-Adjud si Sihlea-Gugesti

Copiii care iau drept tinta geamurile trenurilor care tranziteaza Vrancea, sint pusi pe fuga de politistii de la Transporturi Feroviare. In acest sens a fost demarata o actiune intitulata sugestiv "Piatra", ce are drept scop prevenirea si combaterea acestor fapte. Punctele "fierbinti" care au fost in atentia Politiei sint rutele Marasesti-Doaga, Pufesti-Adjud si Sihlea-Gugesti, pentru ca aici au fost intilniti tineri aruncind cu pietre in trenuri. "De regula, arunca pietrele in trenuri si sparg geamurile din placere. Din fericire, nu ne confruntam cu astfel de evenimente, acestea fiind mai des intilnite pe raza judetelor Buzau si Galati. In majoritatea cazurilor, este vorba de minori, care sint absolviti de orice raspundere. Pentru prevenirea acestor fapte, s-au facut patrulari si am colaborat cu organele CFR si cu politistii de la posturile comunale", a precizat subinspectorul Romeo Ilie, de la TF Focsani. In consecinta, de la inceputul acestui an au fost inregistrate doar sase cazuri de acest gen. Potrivit politistilor, astfel de acte se sanctioneaza cu amenzi de peste 500 de lei, iar vinovatul trebuie sa suporte si costurile inlocuirii geamului distrus. în cazul in care vinovatul este minor, aceasta responsabilitate cade in grija parintilor. De asemenea, in perioada 24-29 septembrie, Politia TF Vrancea ia parte si la o actiune derulata la nivel international, initiata de Franta. Aceasta actiune are drept scop intarirea cooperarii operationale in domeniul securitatii transportului de persoane pe calea ferata. Se doreste astfel eliminarea posibililor infractori care isi fac aparitia in trenuri si a persoanelor cu un comportament parazitar, precum cersetorii si comerciantii ambulanti. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.