Ultima oră

Salariile dupa performanta vor aduce rivalitate intre medici

Raluca Manolache
23 aug 2008 672 vizualizări
Doctorii vrinceni nu cred ca proiectul realizat de Ministerul Sanatatii Publice este realist, neputindu-se cuantifica exact nivelul de pregatire al medicilor u medicii ar putea fi si penalizati daca nu au randament

Un nou proiect vine sa faca valuri in sistemul medical. Este vorba despre cel initiat de Ministerul Sanatatii Publice privind salarizarea medicilor in functie de performante, care stabileste ca, in cazul in care un medic obtine punctaj maxim la criteriile de performanta, salariul va putea fi majorat cu 50% din nivelul salariului de baza. In cazul in care spitalul dispune de venituri proprii, altele decit cele provenite din contractul incheiat cu Casa de Asigurari de Sanatate, salariile de baza individuale ale medicilor pot fi majorate, pe baza acelorasi criterii de performanta, cu peste 50%, dar nu mai mult de 100%. De asemenea, in cazul in care criteriile de performanta nu vor fi atinse, medicii vor putea fi penalizati. Chiar daca este adus in discutie modul de salarizare, cadrele medicale din Vrancea nu par prea incintate de acest proiect, mai ales ca nici dotarile nu sint din cele mai bune in spitale. "Va fi un proiect greu de implementat. Daca va fi aprobat si pus in aplicare, proiectul va crea disensiuni intre medici. Vor fi greu de cuantificat performantele medicilor", a mentionat dr. Mihail Cirstea de la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani. De asemenea, dr. Jalova Racovita, managerul Spitalului Vidra, considera ca proiectul nu este realist in conditiile in care spitalele nu fac parte din aceeasi categorie, iar medicii nu se afla la acelasi nivel de pregatire din punct de vedere profesional. "Vor exista discutii intre medici pentru ca nu este un proiect realist. Performantele medicilor tin de categoria profesionala, de nivelul de pregatire si vor exista probleme daca nu se va lua in calcul acest aspect. Acest proiect nu poate fi pus in aplicare", a afirmat Jalova Racovita. Si dr. Ilie Manole, managerul Spitalului Odobesti, este cam de aceeasi parere. "Fiecare medic raspunde pentru ceea ce face. Daca Ministerul Sanatatii Publice a realizat un ordin ce va fi aprobat, trebuie pus in practica. Vor exista discutii intre medici, dar vom vedea la momentul respectiv ce se intimpla", a declarat Ilie Manole. Proiectul mai arata ca majorarea sau, dupa caz, diminuarea salariilor de baza individuale ale medicilor se face trimestrial, dupa evaluarea indicatorilor de performanta si executia bugetului de venituri si cheltuieli. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.