Ultima oră

Un adolescent a furat doua masini intr-o noapte

Raluca Manolache
26 iun 2008 988 vizualizări
Hotul e o cunostinta mai veche de-a politistilor Un adolescent din Focsani a devenit expert in furturile de masini chiar daca are doar 17 ani. Mihai V. le-a demonstrat acest lucru oamenilor legii, marti seara, cind a furat doua masini, pe care ulterior le-a si ciocnit bine.

Totul a inceput in jurul orei 22.00, cind ofiterul de serviciu de la Politia Focsani a fost sesizat prin numarul unic de urgenta 112 ca soferul unui autoturism Dacia a intrat in coliziune cu o alta masina parcata in mod regulamentar, dupa care a fugit de la locul faptei. Ajunsi la locul incidentului, politistii au fost sesizati cu privire la furtul unui alt autoturism Dacia. Dupa citeva minute, hotul a fost reperat pe o strada din municipiu pentru ca circula cu luminile stinse, chiar daca avea viteza mare. Atentionat de politisti sa opreasca, adolescentul a ignorat semnalele si a demarat in tromba, intrind cu masina in portile unei spalatorii auto. In acel moment, tinarul a parasit masina furata si a luat-o la fuga. Dupa 40 de minute de urmarire, politistii au reusit sa il prinda pe faptas si sa constate ca acesta are doar 17 ani. "In timpul activitatilor desfasurate, principalul suspect, care se afla sub influenta bauturilor alcoolice, a intrat in coliziune frontala cu portile unei spalatorii auto, abandonind apoi autoturismul. A fost insa prins imediat de catre politisti, ocazie cu care s-a reusit si identificarea acestuia", ne-a declarat subinspectorul Catalina Olteanu, purtator de cuvint al IPJ Vrancea. In consecinta, adolescentul s-a ales cu dosar penal pentru furt calificat si a fost retinut pentru 24 ore. Minorul a mai fost cercetat in mai multe dosare penale pentru furt si chiar a fost internat intr-un centru de reeducare, de unde a reusit insa sa fuga. Pentru a preintimpina astfel de cazuri, ofiterii ii atentioneaza pe proprietarii de masini sa-si puna sisteme de alarma si antifurt sigure la portiere, sa nu gareze masinile in zone intunecoase si sa nu lase bunuri de valoare la vedere ori geamurile intredeschise. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.