Ultima oră

Zeci de medici nu au intrat in posesia cabinetelor

Raluca Manolache
3 iun 2008 638 vizualizări
Aproximativ 40 de medici de familie din judet vor avea sansa sa isi cumpere spatiile in care isi desfasoara activitatea odata cu promulgarea Ordonantei de Urgenta data de Guvern privind modalitatea in care se vind spatiile proprietatea privata a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale cu destinatia de cabinete medicale

Evidentele Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea arata ca din cele 159 cabinete medicale din judet, doar 40 nu au fost inca vindute medicilor. Acestea sint din Panciu, Tataranu, Slobozia Bradului, Fitionesti, Focsani, Bolotesti, dar si in alte localitati. Mihai Copaci, presedintele CAS, spune ca preturile vor fi stabilite de un evaluator independent care va fi selectat prin licitatie publica de catre autoritatile locale. Evaluatorul va fi cel care va stabili valoarea spatiului medical si a terenului aferent, la pretul de piata. "Vor fi reluate demersurile privind vinzarea imobilelor. Se urmareste prin aceasta Ordonanta de Urgenta o stabilitate a medicilor de familie si aducerea cabinetului la un standard de lucru mai inalt, pentru ca primariile nu prea au investit bani pina acum", a declarat Mihai Copaci. In termen de 45 de zile de la intrarea in vigoare a actului normativ se vor constitui comisii pentru vinzarea spatiilor medicale si de contestare a preturilor stabilite. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.