Ultima oră

Numar de inmatriculare schimbat pe axa Politie-Judecatorie

Dan Chiriac
18 mar 2008 1146 vizualizări
Un conducator auto focsanean este acuzat ca a condus o masina cu un alt numar de inmatriculare decit cel de facto u greseala a pornit de la intimpinarea Politiei si a fost "definitivata" de Judecatoria Focsani u practic, de la Politie la Judecatorie, litera F s-a transformat in E

Un comerciant focsanean a aflat cu surprindere ca numarul de inmatriculare al masinii sale s-a schimbat brusc in documente, de la Politie la Judecatorie. Focsaneanul Florica Badica spune ca circula la sfirsitul anului trecut pe bulevardul Unirii, in fata Capelei Militare, in paralel cu un echipaj de politie. Agentul Ciprian Grosu a considerat ca autoturismul Ford, cu numerul de inmatriculare VN 04 FZC, condus de Florica Badica, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton, pe marcajul pietonal. Focsaneanul a ramas atunci fara permisul de conducere, dar a facut contestatie impotriva masurii luate de politist. Problemele au aparut in momentul in care IJP Vrancea a trimis catre Judecatoria Focsani intimpinarea de sustinere a procesului verbal de contraventie. Aici apare scris ca focsaneanul a condus autoturismul cu numerele de inmatriculare VN -04-EZC, prima litera a numarului de inmatriculare fiind schimbata din F in E. Neobservind diferenta intre procesul verbal de contraventie si intimpinarea Politiei, judecatoarea Angelica Costea da o sentinta civila in favoarea Politiei vrincene. Numai ca in motivarea deciziei se precizeaza ca focsaneanul a condus o masina Ford cu numerele de inmatriculare "VN-04 EZC", adica varianta gresit aparuta si in intimpinarea Politiei. Mai mult, in rezolutia de respingere a contestatiei se mentioneaza ca "petentul nu a sustinut nici un moment ca in autoturismul pe care-l conducea la momentul producerii accidentului (!) s-ar mai fi aflat alte persoane". Fanica Badica a sesizat imediat inadvertentele din documente si spune ingrijorat ca se asteapta ca in viitor sa fie acuzat si de alte fapte pe care nu le-a comis. "Nu mai punem la socoteala ca mi s-a luat pe nedrept permisul, acum mi se spune ca am comis si un accident de circulatie, cu o masina cu un numar de inmatriculare pe care nu-l cunosc. La ce sa ma astept acum? Sa mi sa spuna ca am si violat respectivul pieton", spune indignat Fanica Badica. Seful Serviciului Politiei Rutiere Vrancea, subcomisarul Daniel Fatu, spune ca pot exista astfel de greseli in comunicarile dintre institutii. "Pot exista greseli de dactilografiere, dar aceasta nu inseamna ca neaparat contraventia comisa nu exista", a precizat Daniel Fatu, care a promis sa cerceteze inadvertenta. Unul dintre avocatii Baroului Vrancea spune ca focsaneanul poate cistiga lejer la recurs insistind pe aceste erori. "Hotarirea ar putea fi casata daca exista astfel de greseli", a spus avocatul Gabriel Nicolae, de la Baroul de Avocati Vrancea. De altfel, conducatorul auto Fanica Badica sustine ca a depus deja recurs impotriva sentintei civile a Judecatoriei Focsani si spera sa aiba cistig de cauza. Practica judiciara arata ca cele mai multe procese de acest gen sint cistigate tocmai din cauza erorilor de completare a documentelor. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.