Ultima oră

Directorul de la Agricol acuza interese meschine

Cristi Irimia
16 feb 2008 1399 vizualizări
Profesorul Florin Iamandei iI acuza pe magistratii Curtii de Apel Galati ca au dat o decizie nelegala u "Este un teren al nostru, de 12 hectare, pe care au pus ochii mai multi potentati ai zilei", sustine Iamandei u suprafata se afla vizavi de cele sapte hectare ale lui Oprisan, din Cringul Petresti, dar si in zona in care Neculai Tutoi,socrul prefectului Mircea Dragos detine alte citeva hectare

Directorul Grupului Scolar Agricol din Focsani, Florin Iamandei, acuza justitia galateana ca a dat o hotarire nelegala, cita vreme institutia pe care o conduce detine un act de proprietate pentru o suprafata de 12 hectare, pierduta in instanta. Recent, Curtea de Apel Galati a dat o hotarire definitiva si irevocabila prin care Grupul Scolar Agricol a pierdut terenul situat in vecinatatea celor 7 hectare ale lui Marian Oprisan, din Cringul Petresti. In fapt, CA Galati a confirmat legalitatea unui act de vinzare - cumparare dintre doi focsaneni, cu privire la suprafata respectiva, act incheiat in 2004. "Persoanele in cauza sint paravan pentru altele. Aceasta este opinia mea. Interesele cu terenul respectiv sint mai mari si o serie de potentati ai zilei au pus ochii pe cele 12 hectare, unde s-ar putea construi mai multe vile. Valoarea terenului nu putea sa lase indiferente o serie de persoane", ne-a declarat Iamandei.

Cotidianul nostru a stat ieri de vorba cu una din persoanele la care a facut referire directorul de la Agricol si i-a aflat punctul de vedere. Astfel, Ticu Lazar, cel care a vindut in 2004 terenul altui focsanean (n. r. - o persoana din Vrancea cu dubla cetatenie), sustine ca nici macar nu s-a prezentat la proces. "Domnul Iamandei poate sa acuze pe cine vrea din justitie. Este dreptul dinsului. Eu nici macar nu m-am prezentat la procesul de la Galati. In 2004, am cumparat la licitatie suprafata respectiva, am intabulat-o si i-am facut cartea funciara, mai ales ca tot in 2004 am vindut-o unei persoane fizice din oras. Stiu ca titlul de proprietate al celor de la Grupul Scolar Agricol a fost anulat. Nu am alte comentarii de facut", a spus Ticu Lazar.


"Au fost intimidati magistratii!"


Florin Iamandei sustine ca a ajuns cu procesul si la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ulterior dosarul fiind retrimis spre rejudecare la CA Galati. Terenul respectiv avea drept destinatie o locatie tip ferma, pentru ca elevii de la Agricol sa efectueze practica aferenta studiilor. "Comisia Judeteana de aplicare a fondului funciar a fost cea care ne-a acordat titlul de proprietate pentru cele 12 hectare. Cred ca tinerii magistrati galateni care au avut speta pe rol au fost intimidati, pentru ca alti judecatori mai in virsta s-au abtinut sa judece dosarul. Si eu am primit amenintari, sa-mi vad de treaba, insa nu mi-e frica decit de Dumnezeu si nu am incetat sa vorbesc despre aceste nedreptati", a mai adaugat Iamandei. Ca fapt divers, unul dintre cei care au studiat la Agricol in urma cu foarte multi ani si, probabil, a facut practica in zona respectiva sau intr-o alta locatie, a fost si actualul presedinte al Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan. Acelasi personaj care are 7 hectare de teren vizavi de cele 12 pentru care batalia in instanta a durat mai multi ani. Tot in zona are teren si omul de afaceri Neculai Tutoi,socrul prefectului Mircea Dragos, astfel ca am putea avea de-a face cu o batalie la nivel inalt pentru cele 12 hectare. Terenul respectiv a fost initial preluat de Veritas Panciu prin executare silita de la Agentia Domeniilor Statului, ulterior fiind vindut de mai multe ori, prin scoatere la licitatie. Asa cum am precizat anterior, in 2004 Ticu Lazar l-a adjudecat prin licitatie, pentru ca apoi sa-l vinda altcuiva. Daca va fi iarasi vindut, sub "acoperire" sau nu, dar mai ales cui, vom afla mai devreme sau mai tirziu. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 16 ore, 59 minute, 35 secunde
MARIANE, tot ce ai furat in perioada cit ai fost presedintele C.J. cu vile, cu apartamente, cu masini , sa nu uiti sa el iei cu tine pe lumea cealalta.............. Numai DUMNEZEU te va judeca si citeste integral
, acum 739399 zile, 16 ore, 59 minute, 35 secunde
Stiam din presa ca terenul respectiv este al mamei lui oprisan si nu al lui si era vorba de 3 ha nu de 7ha.Ce pensie are baba respectiva de a reusit sa cumpere atata teren ?
, acum 739399 zile, 16 ore, 59 minute, 35 secunde
acesta este un test! oricum, muie oprisan!
, acum 739399 zile, 16 ore, 59 minute, 35 secunde
acesta este un test! oricum, muie oprisan!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.