Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
30 nov 2007 688 vizualizări
Municipiul Focsani a intrat in febra sarbatorilor de iarna. Si daca magazinele s-au pregatit de aproape o luna cu ghirlande, globuri si stelute de zapada artificiala, principalele artere de circulatie abia au intrat pe mina angajatilor de la Dezvoltare.

Pregatiri pentru Mos Craciun


Acestia au demarat procedura de ornare cu beculete multicolore, urmind ca acestea sa fie aprinse de luna viitoare. Autoritatile se pregatesc cu sirg si pentru amenajarea Oraselului Copiilor, a plasei de lumini din Piata Unirii, dar si a patinuarului din Gradina Publica. Potrivit declaratiilor primarului Decebal Bacinschi, pe 20 decembrie se va deschide Oraselul Copiilor. Si tot atunci, cele 146 de cupluri iubarete, care au implinit 50 de ani de trai impreuna, vor fi premiate cu diplome si bani. Pentru acestia se va organiza un spectacol la Tara Vrancei, fostul Cinematograf "Balada". (I. C.)


Bani pentru Protectia Copilului


Din cei 10.129.000 lei primiti de Consiliul Judetean Vrancea la rectificarea bugetara din acesta luna, din cote defalcate din TVA, mai bine de jumatate, 6.714. 000 au fost alocati Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Repartizarea pe institutii subordoanate CJ Vrancea s-a facut in cadrul sedintei de indata a consilieriilor judeteni. Cei 26 de alesi prezenti au fost de acord ca Centrul Scolar "Elena Doamna" sa primeasca 250.000 de lei, iar Centrele scolare de la Maicanesti si Mihalceni sa primeasca 200.000 si respectiv 100.000 de lei. De asemenea, Muzeului Vrancei i-a fost alocata suma de 100.000 lei, la fel ca si Bibliotecii Judetene si Serviciului Public de Evidenta a Persoanelor. Pentru

"necesitatile stringente" ale aparatului propriu, CJ si-a alocat 2.565.000 de lei din care cea mai mare suma, 2.173.000 de lei a fost repartizata capitolului "Drumuri si poduri". (D. G.)


Aparatura medicala la Spitalul Judetean din venituri proprii


Spitalul Judetean "Sfintul Pantelimon" are in vedere achizitioanarea de aparatura medicala din venituri proprii. Suma pe care este dispusa sa o cheltuiasca este de 750 mii lei si provine din venituri proprii, adica taxe si impozite impuse de spital. Astfel, printre achizitiile spitalului se numara obiecte precum masina de spalat cu bariera ecologica, cazan cu abur tehnologic, calandru pentru calcat lenjerii, uscator de rufe, carucioare pentru transportul rufelor, defibrilator, maruntitor tocator, opt aparate de electroterapie, doua de terape unde scurte si de terapie ultrasunete, un aparat pentru impachetari cu parafina, un aparat de anestezie, un electrocauter, o bicicleta ergonomica. De asemenea, printre aceste achizitii se numara si o Dacia Logan, care inca nu are stabilita functia pentru care va fi folosita, dar si alte obiecte precum un laptop, un copiator, un monitor functional si o vitrina frigorifica. "Cei 750 mii lei provin din veniturile proprii ale spitalului de la inceputul anului si pina in prezent. Deja o parte din aparatura este achizitionata, urmind ca pina la sfirsitul anului sa fie achizitionate si restul de aparate atit de necesare spitalului", ne-a declarat Nicolai Marascu, directorul economic financiar al spitalului. (C. P.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.