Ultima oră

Ce străzi şi-a propus Primăria Focşani să asfalteze în 2017

Alexandra TĂTARU
21 mar 2017 5375 vizualizări
În bugetul pe 2017 au fost trecuţi mai mulţi bani pentru investiţii în infrastructura stradală

Primăria Focşani a afişat pe site-ul propriu proiectul de buget pentru anul 2017, care, cel mai probabil, va fi supus aprobării într-o şedinţă extraordinară de consiliu local. Astfel, anul acesta municipalitatea are un buget de venituri de 209.649.000 de lei, dar în realitate veniturile operaţionale sunt estimate la 184,5 milioane de lei, diferenţa de 25,1 milioane de lei provenind din excedentul anului trecut. Practic de la investiţiile pe care edilii şi le-au propus şi le-au promis în 2016, dar nu au reuşit să le realizeze.

Șoferii şi pietonii pot fi optimiști?

Trotuar strada Popa Șapcă

 Prin urmare, în bugetul pe 2017 au fost trecuţi mai mulţi bani pentru investiţii în infrastructura stradală, în speranţa că atât constructorii, cât şi finanţatorul, în speţă Primăria Focşani, vor fi mai serioşi şi vor putea să facă şoferilor şi pietonilor o viaţă mai bună, având în vedere că după dezgheţ străzile din oraş arată ca după bombardament. Aşadar, la capitolul Transporturi, Primăria Focşani şi-a propus finalizarea refacerii infrastructurii străzii Unirea Principatelor, care are un buget de trei milioane de lei, din care în 2016 s-au făcut plăţi de 1,381 de milioane de lei, în 2017 fiind puşi la bătaie 1,621 de milioane de lei. Pe lista de priorităţi se află şi continuarea lucrărilor de refacere a infrastructurii la străzile Cotești, Vâlcele, Gh. Asachi şi Bd. Unirii, investiţie în valoare de 1,8 milioane de lei, din care au mai rămas de executat lucrări în valoare de 613.000 de lei. Tot la capitolul lucrări nefinalizate în anul 2016 se numără şi proiectul de amenajare trotuare și ridicări în cotă pe strada Mărășești, unde mai sunt de executat lucrări în valoare de 779.000 de lei, din cele 1,618 milioane alocate pentru investiţie.

Se asfaltează strada Popa Șapcă 

Una dintre lucrările cu valoare mare şi care se vrea a fi începută anul acesta este asfaltarea arterelor de circulaţie şi pietonale de pe străzile Popa Șapcă, G. Coșbuc, Ghinea Dorinel, Magheru, Dornișoarei, Teiului. Investiţia totală este 4,8 milioane de lei. Vor mai intra în reabilitare străzile Cpt. Stoenescu - 385.000 de lei, sens giratoriu Vâlcele - 357.000 de lei, străzile Revoluției, Aleea Sudului, str. Cpt. Crețu Florin, Aleea Parc - 3,1 milioane de lei. De asemenea, refacerea infrastructurii la accesul pietonal și parcaje de pe strada Bucegi vor costa - 1,181 milioane de lei, refacerea infrastructură- străzile Panduri - 1,8 milioane de lei, Ion Basgan - 928.000 de lei, reabilitare pasaj Balada -1,053 milioane de lei. Alţi 9,8 milioane de lei ar urma să fie folosiţi pentru refacerea infrastructurii pe străzile Poligonului, Gloriei, Caragiale, Traian Ionescu, Moș I. Roată, Transilvaniei, Rodnei, Alecu Russo, Albinei, Cărăbuș, Jiliștei, 13 Decembrie, Putnei, Diviziei, 1 Mai, Podgoriei, I. Creangă, Aleea Școlii, Aleea Florilor, Cartier CFR,  Racoviţa, Tătulescu, N. Titulescu,Timotei Cipariu, Arh. I. Mincu, Muncitori, Miron Costin, Mărăști, D. Zamfirescu.

Pentru studii de fezabilitate sunt prevăzuți 1,3 milioane de lei

Primăria Focşani a pregătit 1,3 milioane de lei şi pentru studii de fezabilitate legate tot de infrastructura stradală, după cum urmează: 150.000 de lei documentaţie DALI la reabilitarea și modernizarea străzilor 1 Decembrie și Anghel Saligny; 150.000 de lei S.F. pentru realizarea unui terminal intermodal de transport în zona de nord a municipiului Focșani; 150.000 de lei S.F. pentru realizarea sistemului alternativ de mobilitate urbană utilizând stații automate de închiriere a bicicletelor; 150.000 de lei pentru S.F. realizare sistem inteligent de management al traficului și monitorizare; 150.000 S.F. creșterea mobilității urbane prin modernizarea și eficientizarea transportului public din Focșani; 150.000 de lei S.F. pentru realizarea şi modernizarea infrastructurii necesare promovării mijloacelor alternative de mobilitate (piste de biciclete, zone și trasee pietonale, stații încărcare pentru vehicule electrice sau hibrid; 100.000 de lei pentru actualizarea studiului de trafic; 150.000 de lei-Studiu privind reorganizarea rețelei de transport public, 100.000 de lei S.F. pentru realizarea unei parcări colective în Piața Moldovei; 50.000 S.F. Amenajare intersecție str. Revoluției- DN2.

Reabilitarea unor parcări

În plus, Direcţia de Dezvoltare şi-a propus să finalizeze reabilitarea parcării Vrîncioaia, pentru care anul trecut s-au cheltuit 503.000 lei, iar programul pentru 2017 este de doar 2.000 de lei, reabilitarea parcării de pe strada Eroilor - 1,532 milioane de lei, reabilitarea accesului la blocuri, sistemului de supraveghere video şi sistemului automat de parcare, toate pe strada Eroilor, investiţie cifrată la valoarea de 812.000 de lei.

Acestea sunt în linii mari proiectele, oarecum îndrăzneţe, care au parte de finanţare în 2017 şi pe care locuitorii şi plătitorii de impozite din municipiu le aşteaptă. Deja primele trei luni din acest an s-au scurs, astfel că pentru reuşita lor este nevoie ca toată lumea să-şi suflece mânecile şi să se apuce de treabă. (A.TĂTARU)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
ana, acum 2591 zile, 12 ore, 29 minute, 23 secunde
ce intrebare...pai ai tu neamuri pe la Primarie de vrei reabilitare pe strada ta ? ia vezi-ti lungul nasului!
Ionescu, acum 2591 zile, 22 ore, 58 minute, 3 secunde
De ce nu se are in vedere str.Al.Sihleanu?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.