Ultima oră

MOZAIC STIRI NATIONALE: Structura anului şcolar 2017-2018: Şcoala va începe în 11 septembrie

Ziarul de Vrancea
3 mar 2017 1296 vizualizări
Ministrul Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, a aprobat, prin ordin, structura anului şcolar 2017-2018, care însumează 176 zile lucrătoare (35 de săptămâni), cursurile urmând să înceapă luni, 11 septembrie.

Semestrul I al noului an şcolar se va derula în perioada 11 septembrie 2017 - 2 februarie 2018, iar semestrul al II-lea între 12 februarie 2018 şi 15 iunie 2018. Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învăţământ sunt programate astfel: vacanţa de iarnă (23 decembrie 2017 - 14 ianuarie 2018), vacanţa intersemestrială (3 - 11 februarie 2018), vacanţa de primăvară (31 martie - 10 aprilie 2018) şi vacanţa de vară (16 iunie - 9 septembrie 2018).
Suplimentar, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 28 octombrie - 5 noiembrie 2017. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în 25 mai 2018, iar pentru clasa a VIII-a, în 8 iunie 2018.

Tinerii de 18 ani ar putea călători gratuit cu trenul în Europa

Europarlamentarul PMP Siegfried Mureşan, negociator-şef al Parlamentului European pe bugetul UE pentru 2019, şi-a prezentat, vineri, priorităţile pentru noul buget, privind crearea locurilor de muncă şi întărirea securităţii şi a afirmat că a propus UE acordarea unui bilet de tren gratuit, valabil 30 de zile, tinerilor care au împlinit 18 ani, pentru a călători în Uniune, măsura fiind susţinută de Parlamentul European.
Siegfried Mureşan a subliniat că priorităţile sale sunt acceptate de o majoritate a membrilor Parlamentului European, inclusiv în ceea ce priveşte biletele de tren.
Deputatul european Siegfried Mureşan este primul român ales ca negociator-şef al Parlamentului European pentru bugetul anual al UE.

Primarul Timişoarei, preşedinte al unei comisii de gestionare a cadavrelor de câini

Primarul municipiului Timişoara, liberalul Nicolae Robu, spune că a primit la semnat un document cu componenţa unei comisii de gestionare a cadavrelor de câini în care edilul este preşedinte, însă fără voia sa, iar în acest context, Robu spune că legile sunt prost făcute şi că el nu îşi doreşte să facă parte dintr-o astfel de comisie. ”Mi-a venit la semnat, pe birou, un document de numire a unei comisii de gestiune a cadavrelor de câini din municipiu. Când mă uit, comisia era formată din preşedinte, care este primarul, dar şi din membri, între care viceprimarul şi secretarul primăriei. Păi un primar nu are ce să facă decât să se ocupe de gestionarea cadavrelor de câini? Nu vreau să fac parte dintr-o asemenea comisie”, a declarat Nicolae Robu. Edilul a adăugat că i s-a spus că aşa este scris în lege. "Cum să pui primarul în comisia de gestiune a cadavrelor de câini? Suntem o ţară normală? Îmi tremură mâna când trebuie să semnez un asemenea document. Măcar am onoarea să fiu preşedintele comisiei. Râdem, dar nu este de râs pentru că eu nu ştiu cine face legile, cine poate să pună o asemenea prostie într-o lege, dar nu e în regulă. Primarul are cu totul şi cu totul alte roluri în administraţia publică locală. Te miri cine ce mai face cineva cu un cadavru de câine şi trebuie să răspunzi. Legea e una, e generală, că scrie acolo că se referă la comune, oraşe, municipii”, a declarat Nicolae Robu. Primarul Timişoarei spune că legea este veche, încă din anul 2004, însă acum este pusă în aplicare, după ce a fost actualizată.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.