Ultima oră

Handmade sau made in… la Balada

Alexandra TĂTARU
27 feb 2017 1866 vizualizări
Târgul Mărţişorului din zona Cinematografului Balada îşi aşteaptă clienţii.


Mărţişoarele sunt pentru toate gusturile. Orice consumator care ajunge în zonă poate alege produse din toate categoriile. Comestibile sau necomestibile, mărţişoare foarte ieftine sau care costă mai mulţi bani, dar totuşi accesibile pentru bugetul familiei.

Handmade vs made in…

Se mai pot alege mărţişoare făcute cu migală şi trudă de artizanii locali sau mărţişoare din import sau din (port). Mărţişoare din material textil, cu mărgeluţe cusute manual, cu aţă din bumbac sau mătase, ori din cele confecţionate din tablă, prost şlefuită şi uşor oxidabilă. Fiecare după cum crede de cuviinţă. Cele mai scumpe mărţişoare sunt cu siguranţă cele care fac parte din categoria produselor de artă tradiţională, confecţionate de meşterii populari din Soveja, Nereju, Mărăşeşti şi Focşani. Aceste produse de dimensiuni mai mari, dar şi cele micuţe, făcute manual, multe unicat, le puteţi cumpăra de pe esplanada sălii Balada. Tot acolo găsiţi şi mărţisoarele comestibile sub forma borcanelor cu miere de albine, sucurilor de ghimbir îndulcite cu miere, scorţişoară şi alte bunătăţuri. Cele mai originale mărţişoare sunt cele expuse de familia Zota, realizate din ceară naturală. Aceste mărţisoare au fost expuse chiar şi la expoziţia de produse tradiţionale de la Berlin, în săptămana Green Week, din ianuarie anul acesta. “Ar fi minunat dacă s-ar încuraja mai mult producătorii şi artizanii locali. Oricum, munca noastră este cu mult mai mare faţă de preţul care se reflectă în produs. Nu ne permitem să punem preţul real pentru că nu vrem să speriem niciun client. Preferăm să continuăm să muncim din pasiune, dar ne dorim, evident, să fim apreciaţi mai mult”, ni s-a confesat o doamnă care şi-a expus produsele la targ.
Targul, ajuns la a VIII-a ediţie, este organizat de Consiliul  Judeţean Vrancea şi Centrul Cultural Vrancea, în parteneriat cu Ansamblul Focloric « Ţara Vrancei », eveniment inclus în cadrul sărbătorilor dedicate sosirii primăverii. Debutul acestuia a avut loc pe 26 februarie şi se va închide pe 1 martie. (A.T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.