Ultima oră

Sararu a fost liberat provizoriu

Cristi Irimia
3 nov 2007 832 vizualizări
Parchetul va face recurs impotriva hotaririi u la termenul de ieri au mai fost audiati inculpatul Constantin Nastase si alti sapte martori

Judecatoarea Mandica Badiu a decis ieri ca nu se mai impune judecarea primarului suspendat al comunei Mera in stare de arest preventiv si a dispus liberarea provizorie sub control judiciar a acestuia. Decizia nu este definitiva, putind fi atacata cu recurs la Tribunalul Vrancea. Daca Tribunalul va mentine decizia, abia atunci primarul suspendat va fi liber. Ceea ce se va si intimpla, conform informatiilor pe care le detinem. Judecatoarea Badiu a audiat deja toti inculpatii din dosar, precum si zece martori, astfel ca sustinerile procurorilor, de "natura generala" (n. r. - "subzista motivele arestarii preventive"), n-au avut forta, se pare, sa determine instanta sa-l judece pe Sararu in stare de arest, in continuare. In plus, Parchetul a sustinut ca Sararu ar putea influenta martorii din dosar si de aceea trebuie sa ramina in arest. Cum au depus deja marturie, in proces, zece martori, iar starea de sanatate a inculpatului este una problematica, Sararu suferind de diabet, n-au mai existat argumente de natura sa intareasca ideea ca edilul suspendat reprezinta o piedica in aflarea adevarului. Avocatul sau, Ion Bratu, a reiterat ideea ca arestarea preventiva trebuie sa reprezinte exceptia, nu regula, si ca nu se poate cere mentinerea starii de arest doar printr-o serie de chestiuni generale invocate de Parchet. Gheorghe Sararu va ramine in arest pina la judecarea recursului de catre Tribunal. Acest lucru se va intimpla la inceputul saptaminii viitoare. De urmarit va fi modul in care procurorii isi vor sustine pozitia la tribunal, in sensul mentinerii in arest a lui Sararu. Acesta este acuzat in dosar de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si sustragere de inscrisuri oficiale, infractiuni in legatura cu retrocedarea considerata ilegala a unor intinse suprafete de padure.


A fost audiat si vicele Nastase


La termenul de ieri a fost audiat si fostul viceprimar al comunei Mera, Constantin Nastase, care nu s-a prezentat la audieri cind a fost chemat de procurori. Nastase este acuzat in dosar de abuz in serviciu in forma calificata si continuata, constind in faptul ca in perioada ianuarie - februarie 2004 a propus restituirea ilegala a unor suprafete de padure catre Ion Copu, Valentin Ursu si Radu Minea. Ulterior, fiul lui Nastase a cumparat de la Copu 5 hectare de padure. Ieri, dupa ce a fost intors pe toate fetele de judecatoarea Mandica Badiu, Nastase a scapat "porumbelul": "Fiul meu a primit 75 de milioane de lei vechi pe cele 5 hectare, iar in acte s-a trecut suma de 250 de milioane de lei vechi. Suma asta ne-a spus notarul ca este minima si ca nu putem vinde doar cu 75 de milioane", a precizat Nastase. Numai ca la termenul anterior, Ion Copu a declarat ca nu a luat nici un ban pe suprafata cedata si ca s-a inteles cu Sararu si Nastase sa faca acea combinatie cu padurile: "Sararu si Nastase m-au chemat sa-mi spuna ca as avea de primit 10 hectare de padure si ca le pot primi daca accept sa dau 5 hectare vicelui Nastase. Asa am si facut, dar pe cele 5 hectare n-am luat nici un ban desi am fost la notariat si am perfectat un act de vinzare-cumparare. Nastase a avut ideea cu cele 5 hectare, el propunindu-mi combinatia", a explicat Copu la termenul anterior. Tot ieri au mai fost audiati sapte martori: Stana Vlaicu, Alcsandru Dorofte, Ion Sovejanu, Marioara Serban, Gheorghe Sticlaru, Daniela Ionescu si Ion Chirila. Una din concluziile audierilor de ieri a fost ca n-avea nimeni curaj sa se opuna primarului Sararu, atunci cind acesta propunea ceva in cadrul comisiei de retrocedare. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.