Ultima oră

Porcii scurma in mintile Consiliului Local Focsani

Ziarul de Vrancea
26 sep 2007 590 vizualizări
Consilierii locali au decretat: trebuie sa se separe porcii si vacile de oamenii care locuiesc in Focsani u democratul Gheorghe Gadjinschi este presedintele "deci" de la Consiliul Local u aflati de mai jos cine e Tatal, fara Fiul si Sfintul Duh, la Micul Parlament focsanean si care e diferenta intre sobolan si nutrie u consilierii democrati au pus ochii pe modul in care se efectueaza asfaltarile in Focsani

O cafea va rog! 3 in 1 daca se poate! Cam asa ceva s-ar putea cere si la sedintele de Consiliul Local Focsani, intilniri de lucru ale alesilor care se transforma de fiecare data in veritabile birfe la o cafea, cu mult zahar si... frisca. Umorul si piedicile adversarilor politici fac deliciul audientei. Comparatia cu cafeaua la pliculet a fost facuta de consilierul democrat Mirela Bizna care a reclamat exprimarile alambicate din inscrisurile oficiale ale municipalitatii, acolo unde componentii Micului Parlament isi prind adesea urechile. Ieri, problema centrala au fost porcii, caiii, oile si vacile care nu trebuie sa umble prin municipiul Focsani ca s-ar putea sa imprastie pesta la oameni, dupa cum opineaza Bogdan Matisan de la PSD. Iar "Tatal" graieste catre consilieri: deci... matematicile sint diferite.


"In act e ca 3 in 1, ca la cafea! Si nu se separa frisca!", a reclamat democrata Mirela Bizna aparatului Primariei Focsani. Si, pe linga amestecaturile si omisiunile din proiectele de hotarire, alesilor nu le plac nici animalele. Cel putin nu cele vii care misuna prin oras. Probabil le prefera numai sub forme aburinde, suculente ori super condimentate si neaparat moarte in farfurie. Consilierii au pus gind rau animalelor domestice pe care nu isi doresc sa le mai vada pe strazile si spatiile verzi ale municipiului. "Duminica, pe un spatiu verde am gasit o vaca si un cal. Am facut fotografii si le voi da la Muzeul de Stiinte ale Naturii. Trebuie sa separam porcii si caii si vacile de... oameni! Asta daca vrem sa traim civilizat", a spus independentul Nitica Ciubotaru, cel care a initiat un proiect pentru interzicerea cresterii animalelor domestice in Focsani incepind de la 1 ianuarie 2008. Asa deci, porcul in cotetul lui, omul in Mertz-ul lui. Si ce facem daca omul e porc? Unde il exilam? "Daca cineva se imbolnaveste de pesta porcina?", s-a intrebat social-democratul Bogdan Matisan, care nu stie ca pesta porcina nu se transmite de la animal la om. Primarul Decebal Bacinschi a venit insa cu o completare cum ca in Focsani s-ar creste si animale pentru blana, cum ar fi nutriile! Sa avem pardon! Si unde ar creste ele, animele iubitoare de apa curata, in canalele de scurgere? Citind asa ceva ai putea crede ca focsanenii se imbogatesc de pe urma comertului cu blanuri de lux. O fi confundat edilul sef guzganii si sobolanii de prin ungherele insalubre ale orasului cu nutriile... ca sint cam la fel de grasi. "Cetatenii au venit si au spus ca miroase urit de la animale. Ce facem? Dam amenzi, dar cu animalele? Vorba aia: vine valul imi ia calul, imi ia scroafa din cotet", a glumit Decebal Bacinschi. Atentie domnilor consilieri sa nu va intilniti cu porcusorul isteric! Sa nu strige la dumneavoastra: "comentezi?" cind vreti sa-l mincati.


"E meci nul"


Noul presedinte de sedinta, Gheorghe Gadjinschi, democrat si cam luat de valul puterii, si-a luat in serios rolul de arbitru intre Alianta si Opozitie si la un proiect de hotarire a decretat: "Meci nul! E 11 la 11". Acesta a fost trezit din "visul sportiv" de liberala Doina Fodoreanu care i-a cerut sa foloseasca limbajul adecvat administratiei si sa fie serios. "Nu sinteti pe stadion!", i-a amintit Fodoreanu, care dupa aceasta remarca a avut de-a face cu impunsaturile verbale ale democratului care si-a luat peste picior colega. "Dumneavoastra stiti altfel de matematica?", a intrebat ironic Gadjinschi catre Fodoreanu. Ca inmultirea da ceva cu virgula la Liceul de Industrie, fata de rezultatele unui absolvent de studii juridice si inginer in constructii, asa cum este consilierul liberal. Si Mioarei Lazar i-a fost taiat microfonul de catre presedintele Gadjinschi pe motiv ca daca isi tine colegii prea mult la sedinta isi ia mape in cap la plecare. Gheorghe Gadjinschi si-a cistigat insa titlul de presedinte, insa de cel al lui "deci", acesta fiind cuvintul cel mai des folosit in explicatiile sale. La Bucuresti e un "Marean care este", la Focsani e un "Gigi deci". "Concluzionam, deci, acest proiect nu a trecut", deci a spus acesta. Gadjinschi s-a autointitulat "Tatal" de la Consiliul Local Focsani, dind drept la cuvint la punctul diverse "din partea dreapta a Tatalui", adica a sa. Numai ca si functia de tatic e trecatoare, peste doua luni se intoarce in rindul colegilor consilieri locali. Dar acesta vrea sa se puna bine cu Decebal Bacinschi pentru ca la fiecare proiect de hotarire semnat de seful executivului anunta ca avem un "inginer primar". De remarcat ca la sedinta de ieri a fost prezent si viitorul consilier Gheorghe Ivu, care a venit "ca sa se obisnuiasca cu atmosfera". Acesta va depune juramintul de consilier local cel mai probabil la urmatoarea sedinta, urmind sa ia locul lasat liber prin decesul consilierului independent Gheorghe Iorga. (Iulia CRETU)


Consilierii, preocupati de "marea asfaltare"


Executivul local a fost luat la bani marunti cu privire la stadiul reabilitarii strazilor, a cheltuielilor decontate pina in prezent si chiar a situatiei bordurilor schimbate de la trotuare. Liberalii au depus

o lista cu intrebari adresate executivului si asteapta sa le fie prezentata o situatie clara a lucrarilor de investitii care cuprind modernizarea strazilor din Focsani. Pentru a veni in ajutorul executivului, liberalii chiar au propus si un model de anexa sub forma de tabel care ar trebui sa contina atit denumirea strazilor, valoarea contractelor, decontarile facute cit si economiile rezultate. Aceeasi situatie de lucrari a fost ceruta si de consilierii democrati prin vocea liderului lor de grup, Mirela Bizna. "Cetateanul are dreptul sa stie ce s-a facut cu banii lui. Dupa calculele noastre, prin imprumutul bancar realizat de primarie am indatorat cetateanul cu aproximativ 1.500 de lei. Vrem sa stim cit din lucrari s-au decontat pina acum si cum s-a lucrat la reabilitarea strazilor. De ce unele au asfalt si altele numai tortuare si pavele. Si chiar unde sint bordurile vechi care au fost inlocuite?", a dorit sa stie Mirela Bizna. In replica, edilul sef Decebal Bacinschi i-a invitat pe consilieri sa mearga pe teren pentru a vedea situatia lucrarilor. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.