Ultima oră

S-a reluat dosarul lui Ghibirdic

Cristi Irimia
15 sep 2007 1560 vizualizări
Omul de afaceri este judecat pentru vatamare corporala grava u cind se afla in fata completului de judecata, lui "Ghibi" a inceput sa-i "cinte" mobilul: "I feel good...!!"

Dosarul in care omul de afaceri focsanean Nicusor Ghibirdic este judecat pentru vatamare corporala grava s-a reluat ieri. Speta a fost trimisa in rejudecare la instanta de fond, dupa ce magistratii de la Tribunal au rasturnat rezolutiile procurorilor Florin Tirlea si Luminita Dogaru, care dadusera neinceperea urmaririi penale fata de Ghibirdic. Completul care a trimis dosarul lui Ghibirdic in rejudecare a fost alcatuit din judecatorii Costica Dita, Maria Onose si Aneta Bordea. Decisiv a fost amanuntul ca procurorii amintiti anterior nu au dispus audierea nici unui martor indicat de Valeria Cazacu, sora lui Vasile Negrea, batrinul schizofrenic de 63 de ani care-l acuza pe Ghibirdic in acest dosar. Incidentul care a dus la procesul de fata s-a petrecut in octombrie 2005, cind Ghibirdic l-a batut pe Negrea pina l-a bagat in coma profunda. Omul de afaceri a spus ca i-a dat doar un pumn lui Negrea, aflindu-se in stare de legitima aparare, pentru ca acesta ar fi vrut sa dea in el cu o bara de fier. Cert este ca in urma agresiunii de acum doi ani, Ghibirdic (39 ani), care are 1,80 metri si aproximativ 100 de kilograme, si-a scos certificat medico-legal ca ar fi suferit niste excoriatii, in vreme ce Negrea a ajuns la spital "internat in stare de coma profunda, cu multiple excoriatii ale fetei - frontala, baza piramidei nazale, frontal dreapta - traumatism cranio-cerebral grav, dilacerare cerebrala temporo-parietala dreapta". Asa arata diagnosticul infiorator, la doi ani de la incident Negrea fiind si acum paralizat. La termenul de ieri, sora lui Negrea a solicitat prin intermediul aparatorului ales audierea unor martori, in vreme ce Ghibirdic a refuzat sa dea declaratie in dosar, avind acest drept "al tacerii" stipulat de lege. Exact cind se afla in fata judecatoarei Mandica Badiu, care are speta pe rol, lui Ghibirdic a inceput sa-i sune telefonul mobil. "I feel good...!!" (n. r. - "Ma simt bine", in traducere) a rasunat din telefon, lucru care nu se prea poate spune - sau cine stie? - despre inculpatul din acest dosar. Daca va fi gasit vinovat, omul de afaceri focsanean care detine Pensiunea "Ghibi" risca o pedeapsa cu inchisoarea intre 2 si 10 ani. La finalul infatisarii de ieri, sora celui bagat in coma de Ghibirdic l-a urmarit pina pe trotuarul din fata instantei, unde i-a dat cu palma peste brat si i-a spus "Criminalule, ai sa platesti pentru ce i-ai facut fratelui meu!". Patronul n-a ripostat, vazindu-si de drum spre masina pe care initial a parcat-o neregulamentar pe trotuarul din fata Tribunalului. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.