Ultima oră

Puiu Siru i-a facut intrare separata lui Stoianof

Iulia Crețu
12 sep 2007 702 vizualizări
De ieri, desi functioneaza in acelasi imobil, pe aceeasi cale de acces, vor fi doua intrari separate de un panou expozitional u Stoianof declara ca nu colaboreaza de nici un fel cu Usturoi u

Razboiul zgomotos si absurd (si mai nou desfasurat si pe intuneric) dintre Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale continua. Batalia inceputa in anul 2005, cu reale accente politice, tinde sa ajunga la apogeu dupa ce seful liberal de la Cultura, Paraschiv Usturoi, l-a somat pe omologul sau social-democrat Danut Stoianof sa achite o parte din contributiile catre stat. Concret, Centrul pentru Conservarea si Promovarea Culturii ar trebui sa plateasca jumatate din chirie si utilitati, dar si sa suporte jumatate din salariul pentru un ingrijitor de curatenie. Paraschiv Usturoi spune ca in luna august a trimis sase adrese vecinului sau, cu care comunica numai in scris, desi au birouri alaturate, prin care il anunta ca activitatea de intretinere a imobilului este facuta de angajati si ca este cazul sa se angajeze o femeie de serviciu. La sfirsitul adresei este dat si un ultimatum: "Pina la solutionarea aspectului prin angajarea unei persoane care sa efectueze activitatea de curatenie, va rugam sa dispuneti efectuarea activitatii de curatenie in spatiile comune si de catre angajatii institutiei dumneavoastra. Totodata, va solicitam sa ne comunicati urgent eventuala dumneavoastra disponibilitate de a asigura 50% din costurile activitatii de curatenie pentru spatiile comune si grupul sanitar. Refuzul de a raspunde solicitarii noastre ne va obliga sa va restrictionam accesul in spatiile comune pe care le folositi", se arata in adresa Directiei de Cultura.


Oamenii de la cultura dau cu mopul


Si pentru ca nu au primit nici un raspuns la aceste solicitari, angajatii de la Centrul pentru Promovarea Culturii Traditionale au de ieri intrare separata de un sir de panouri expozitionale, pe care Directia de Cultura le-a tapetat cu imagini ale obiectivelor de patrimoniu cultural, anticipind ziua de 22 octombrie, dedicata "Zilelor Europene ale Patrimoniului". "Voi pune aici, la intrare, un grilaj, cinci panouri care sa desparta cele doua institutii. Vom deschide ambele usi si pe una intra ei in partea lor, pe cealalta noi. Nu se mai poate asa, sa ajunga istoricii sa faca curat in institutie", a rabufnit seful Culturii mioritice, Paraschiv Siru Usturoi. Acesta a mai facut incercari de acest gen pentru a-i determina pe colegii din cultura sa isi plateasca partea de consum prin oprirea electricitatii si chiar incuierea grupului sanitar. Si nici acum, becurile nu functioneaza in partea directorului Danut Stoianof. Din aceleasi considerente de neplata la comun a serviciilor. De cealalta parte, Danut Stoianof, directorul Centrului pentru Promovarea Culturii Traditionale, spune ca nu stie de demersul colegului sau si ca asteapta rezultatul procesului intentat in justitie. Acesta spune sec ca nu are nici un fel de legatura profesionala sau de alt fel cu Puiu Siru. "Nu stiu ca are in intentie sa-mi faca intrare separata. M-a actionat in justitie, astep sa vad rezultatul. Nu comentez pentru ca nu am ce sa comentez. Nu colaborez cu domnul Paraschiv Usturoi, de nici un fel", ne-a spus si Stoianof. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.