Ultima oră

Afaceri cu nunti la Casa Armatei

Ziarul de Vrancea
23 aug 2007 9923 vizualizări
Confruntat cu zvonuri privind implicarea sa in organizarea de nunti, col. dr. Radu Ignat a declarat ca va cere serviciilor secrete din Armata sa afle cine a lansat informatiile despre "afacerile" cu evenimentele organizate in cele doua sali ale Casei Armatei u astfel, s-a spus ca seful Garnizoanei ar aproba inchirierea spatiilor numai daca se angajeaza o anumita firma de catering u col. Radu Igant sustine ca acestea sint zvonuri si ca nici nu a fost sanctionat in urma unui control al MApN care a vizat Garnizoana u cu toate acestea, o firma detine suprematia la organizarea nuntilor aici

Col. dr. Radu Ignat, comandantul Garnizoanei Focsani, vrea sa apeleze la serviciile secrete ale Armatei pentru a depista cine a lansat informatiile ca ar face bani din nuntile organizate la Casa Armatei. Potrivit informatiilor ajunse la Ziarul de Vrancea, Casa Armatei ar inchiria spatiul sau pentru nunti sau alte evenimente cu conditia ca solicitantul sa lucreze cu o anume firma specializata in organizarea evenimentelor de acest gen. De altfel, firma este o obisnuita a locatorului si chiar a investit in dotarile din salile unde se organizeaza evenimentele simbata de simbata. Ca urmare, un control venit de la Ministerul Apararii Nationale s-ar fi soldat cu sanctionarea col. dr. Ignat si i-ar fi afectat o posibila avansare, dupa cum ne-au declarat surse din Armata. Seful Garnizoanei Focsani sustine insa ca aceste informatii sint doar zvonuri care circula in structurile locale ale Armatei si ca va incerca sa depisteze cine se afla la originea lor. De asemenea, Radu Ignat spune ca nu a fost nici un control care sa vizeze Casa Armatei si cele efectuate pe intreaga Garnizoana nu ar fi depistat nereguli.


Comandantul Garnizoanei Focsani, col. dr. Radu Ignat, sustine ca ii va pune la treaba pe "agentii 007" ai Armatei pentru a afla cine lanseaza informatii la adresa lui, informatii despre care sustine ca sint false. Aceste zvonuri sint legate de inchirierea spatiilor de la Casa Armatei pentru nunti si petreceri, spatii care sint foarte cautate in aceasta perioada, mai ales ca sumele percepute pentru inchiriere nu sint foarte mari. Potrivit acestor informatii, care au ajuns si in posesia noastra, Garnizoana ar inchiria spatiile cu conditia ca solicitantii sa lucreze cu o anumita firma din Focsani pentru organizarea nuntilor sau altor asemenea evenimente de familie. Acest lucru a fost reclamat Ministerului Apararii Nationale, cel mai probabil de un concurent nemultumit din piata de profil sau chiar de un rival al sefului Garnizoanei. Si asta pentru ca zvonurile dadeau ca sigura sanctionarea sefului Garnizoanei si, in consecinta, afectarea carierei militare a acestuia. "Nu-si permite seful Casei Armatei si cu atit mai mult eu nu-mi permit sa favorizez pe cineva. Pentru ca eu am suficient, nu ma incurc cu nimeni, pentru nimic. Credeti-ma pe cuvint de onoare! Eu am mai auzit de chestiunea asta, sint niste anonime. Nu neaparat am sa le demontez, dar am sa apelez la servicile noastre autorizate, de la Bucuresti, ca sa vina si sa-i descoperim pe cei care fac acest lucru. Este posibil sa fie o actiune de denigrare", ne-a declarat col. dr. Radu Ignat. Acesta a precizat ca este vorba de zvonuri care circula prin interiorul Garnizoanei si nu de reclamatii scrise.


Cum se inchiriaza Casa Armatei


Casa Armatei este una dintre cele mai cautate locatii pentru organizarea unor nunti elegante, iar spatiile sint arvunite chiar pina anul viitor. De altfel, institutia aproape ca s-a transformat pe perioada verii intr-o casa de nunti tinand cont ca salile sint permanent ornate ca pentru petrecere. Modul in care se inchiriaza spatiul Casei Armatei este simplu. Persoana interesata face o cerere, col. Eugen Anghel, seful Cercului Militar, intocmeste un raport, iar acesta este aprobat de col. dr. Radu Ignat, dupa ce trece pe la consilierul juridic si contabilul sef. Prioritate au cadrele militare, insa nici civilii nu sint refuzati. Chiria se percepe pentru numarul de ore pentru care se doreste utilizarea spatiilor, in general 12. Pentru civili, tariful este de 110 lei pe ora, in timp ce militarii beneficiaza de reducerea la jumatate, potrivit unui ordin al MApN. Teoretic, Casa Armatei inchiriaza doar spatiul, in timp ce, potrivit contractului semnat intre parti, "chiriasul" are libertatea sa aduca orice firma de catering vrea pentru a-i organiza evenimentul. De altfel se pune o singura conditie, si anume mincarea sa nu fie gatita acasa. Practic, in asemenea conditii, este usor sa "recomanzi" o anumita firma, fara a semna nici o hirtiuta care sa poata fi folosita ca dovada impotriva ta. Col. (r) Eugen Anghel a recunoscut ca exista o firma care a fost solicitata mai des sa asigure cateringul, insa sustine ca aceasta a fost alegerea clientilor, fara implicarea Armatei. "Potrivit contractului, beneficiarul trebuie sa-si asigure firma pe baza propriei alegeri, fara nici o implicatie din partea Cercului Militar. Oamenii vin pentru ca avem cea mai frumoasa sala din oras si aici nu se face kitsh. Probabil ca s-a facut reclama din gura in gura, pentru ca eu nu pot sa impun omului sa-si faca treaba cu cine vreau eu. Pe mine ma intereseaza sa avem incasari, ca sa ne putem descurca fiindca ducem lipsa de finantare si altfel am pune lacatul pe usa", ne-a declarat col. (r) Eugen Anghel. Acesta ne-a spus chiar ca la o nunta, cineva si-a adus bucatari tocmai din Noua Caledonie, un arhipelag situat in vestul Oceanului Pacific.


"Mise en place" militar


Potrivit informatiilor ajunse la noi, controlul MApN ar fi fost directionat exact pe acest aspect, in urma unei reclamatii trimise forurilor superioare ale Armatei. Ieri, pe holurile de la Casa Armatei se vorbea de sosirea unei comisii de control, insa nimeni nu parea dispus sa vorbeasca mai mult. Citiva tineri descarcau si incarcau de zor mese si huse pentru petrecere. Acestia au fost trimisi de reprezentantii unei firme de profil coordonate de un anume Valentin Stoica, care se ocupa de un restaurant de pe strada Plantelor. Acesta nu detine firma cu pricina, avind doar statut de administrator al acesteia. De altfel, Valentin Stoica este cunoscut la Casa Armatei ca fiind un "adminsitrator neoficial" si organizator al evenimentelor care au loc aici. "Fiecare om care vrea sa faca acolo ceva este liber sa vina cu orice firma. Nu a fost absolut nimeni pedepsit sau sanctionat si cu atit mai mult eu, pentru ca s-ar fi aflat, nu era nici un fel de problema. Nu a fost nici un fel de control directionat pe Casa Armatei si in care sa fie pedepsit sau sanctionat personal de acolo, personal din unitate si cu atit mai mult eu. Nu a fost asa ceva! Noi nu avem nici un fel de intelegere cu nici o firma", a declarat comandantul Garnizoanei Focsani. Acesta a spus ca nu este vorba de nici o avansare in cazul sau si ca zvonurile aparute nu ii afecteaza cariera militara.


Mai multe controale in acest an


Col. dr. Radu Ignat a precizat ca in acest an au fost mai multe controale care au vizat activitatea financiara a Garnizoanei Focsani, inclusiv a Casei Armatei. Ultimul dintre acestea a avut loc in luna iulie. Purtatorul de cuvint al MApN, Andreea Dumitru, ne-a spus ieri ca in prezent se desfasoara un control al Statului Major al Fortelor Terestre, care a inceput marti, axat insa pe "instructie, ordine si disciplina". Col. Radu Ignat este seful Brigazii 8 Artilerie Mixta "Alexandru Ioan Cuza" si, totodata, al Garnizoanei Focsani din anul 2005. Acesta nu a fost implicat in scandaluri pina acum, insa se spune ca ar fi trebuit sa avanseze mai rapid in ierarhia militara. Anul trecut, de Ziua Eroilor, Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean, s-a suparat pe faptul ca nu a fost pus pe lista celor care au tinut discursuri. Din acest motiv, baronul l-a amenintat pe colonel ca il va pune la punct si ca ii va face o plingere la conducerea Armatei. Martorii incidentului au relatat atunci ca au avut impresia ca baronul Marian Oprisan il va lovi cu capul in gura pe col. Radu Ignat, cind s-a dus sa-i ceara socoteala, atit de nervos era. De altfel, se spune ca seful CJ i-a fost subordonat in timpul efectuarii stagiului militar sefului Garnizoanei. (Silvia VRINCEANU, Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 13 ore, 5 minute, 32 secunde
Cine vrea sa faca nunta la Casa Armatei inchide gura pentru ca e criza de spatii decente pentru nunti in Focsani. Asa ca, prinde orbul, scoate-i ochii.
, acum 739399 zile, 13 ore, 5 minute, 32 secunde
Cine vrea sa faca nunta la Casa Armatei inchide gura pentru ca e criza de spatii decente pentru nunti in Focsani. Asa ca, prinde orbul, scoate-i ochii.
, acum 739399 zile, 13 ore, 5 minute, 32 secunde
Am avut ocazia sa-l cunosc personal pe dl comandant si sa si lucrez o scurta perioada de timp cu dumnealui.A fost singurul superior pe care l-am intalnit si pentru care am avut un respect citeste integral
, acum 739399 zile, 13 ore, 5 minute, 32 secunde
CEL CARE TAIE SI SPANZURA IN CASA ARMATEI SI IN POPOTA ESTE NIMENI ALTUL DECAT....(Un anume STOICA VALENTIN),RESTUL SUNT DE SUPRAFATA.CEI CE VOR SA FACA NUNTI ACOLO TREBUIE SA VORBEASCA CU EL,ALTFEL citeste integral
, acum 739399 zile, 13 ore, 5 minute, 32 secunde
Nu il cunosc de mult timp pe acest Vali Stoica, stiu ca are o firma de Catering..dar NO NAME, se prea poate sa te inseli in afirmatiile pe care le faci, eu anul acesta am sa fac nunta acolo, am citeste integral
, acum 739399 zile, 13 ore, 5 minute, 32 secunde
\\\"De ce nu sa nu ne punem problema in felul urmator:omul(stoica)are o experienta de 10 ani in organizarea evenimentelor,stie ce are de facut si plus ca vine mereu cu noutati in ceea ce priveste citeste integral
, acum 739399 zile, 13 ore, 5 minute, 32 secunde
Am avut fericita ocazie ,sa-l cunosc pe dl. col Anghel Eugen,pe vremea aceea lt.maj. um. 1270,un om de o deosebita calitate,un profesionist si un perfectionist, desavirsit,inca si in prezent ,cind citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.