Ultima oră

Maestru in dresajul animalelor

Cristi Irimia
11 aug 2007 974 vizualizări
Antonio Adam da recital la Focsani, in arena circului u leii, caii si camilele il asculta fara probleme u dresorul are doar 27 de ani si a invatat arta dresajului in America

A desfacut gura leului cu o usurinta debordanta, si-a bagat capul intre coltii animalului si a ramas acolo pret de citeva secunde. A fost probabil cel mai dificil si periculos numar al unui dresor care la doar 27 de ani este, foarte probabil, cel mai tinar din lume la acest capitol. Focsanenii l-au putut vedea pe Antonio Adam, zilele trecute, in cadrul turneului intreprins de Circul Britannia & Budapest in municipiul de pe Milcov. Astazi si miine, artistul isi continua reprezentatiile in circul amplasat in parcarea stadionului din Sud, dupa care se va indrepta catre o alta tara, pentru a-si etala talentul. Insotit la Focsani de alti talentati artisti britanici si unguri, Antonio nu este doar un dresor foarte bun, ci si un excelent jongleur cu popice, mingi, etc. Pasiunea sa ramine, insa, dresajul, pentru care s-a pregatit ani multi in Statele Unite ale Americii, dar si in Olanda. De altfel, din Amsterdam sint cei trei lei pe care ii are "in stapinire" sub cupola circului "Britannia & Budapest". Leii s-au nascut acum un an si jumatate, in captivitate, iar acum executa fara probleme, tot ceea ce Antonio le cere. Despre munca sa fascinanta, talentatul dresor a vorbit in exclusivitate pentru Ziarul de Vrancea: "Trebuie sa simti animalul. Toata ziua trebuie sa lucrezi cu el, sa te joci cu el, sa-ti simta prezenta. Te identifici la un moment dat cu animalele. Este periculos, insa atractiv. Am dresat si dresez lei, tigri, cai, zebre, camile, cai... Nu am animale preferate. Le iubesc pe toate cu mare pasiune. Asa cum un parinte isi iubeste toti copiii, asa si eu imi iubesc toate animalele", ne-a spus Antonio Adam. Acesta a recunoscut ca exista si o doza de teama in ceea ce face, insa pasiunea il determina sa mearga mai departe. Isi face treaba cu daruire si perseverenta, dar si cu o hotarire fara de care animalele de prada l-ar putea sfisia. Din cei trei lei pe care ii dreseaza si cu care apare in spectacol, Antonio apeleaza doar la "Leo" pentru a-si baga jumatate din cap in gura "regelui animalelor". La finalul show-ului, dresorul o poarta pe umeri pe leoaica "Simba", dupa care o arunca cu putere spre tunelul prin care paraseste arena. Antonio Adam este prietenul Krisztinei Adam, directoarea circului, ambii avind si numere de spectacol impreuna. Astfel, cei doi isi schimba popicele din mina in mina, fiecare stind pe cite un cal, totul petrecindu-se in miscare.

Krisztina si Antonio sint multumiti de publicul de la Focsani si spun impreuna ca le place mai mult Europa decit Statele Unite ale Americii. Astazi si miine, de la orele 17.00 si 20.00, vor avea loc ultimele patru spectacole ale circului. Focsanenii au ocazia sa vada sau sa revada un numar mare de animale exotice, de prada, etc., intr-un show desavirsit. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.