Ultima oră

Sotii Balan au fost comemorati la Cimitirul Nordic

Mihai Boicu
23 iul 2007 1038 vizualizări
Familia, apropiatii si colegii lui Stefan Balan, fostul comandant al Batalionului 280 Infanterie Focsani, si a sotiei sale, Marica, s-au adunat simbata, la Cimitirul Nordic, pentru a comemora un an de la tragica disparitie a celor doi intr-un cumplit accident rutier.

Cu chipurile impietrite de durere, cei care i-au cunoscut au participat la slujba de pomenire tinuta de doi de preoti, unul dintre ei fiind preotul Brigazii 282 Infanterie Mecanizata "Unirea Principatelor", Ionel Vrinceanu. Parintii sotilor Balan au varsat minute bune lacrimi de durere la crucile inaltate la capatiiul lor. Irina Andreea Balan, fiica lor, unica supravietuitoare a accidentului din urma cu an, a plins alaturi de bunicii ei in timpul comemorarii. La final, a fost dezvelit un monument funerar din marmura alba. "Ati fost pentru noi in viata/Un glob mare de lumina/Ati plecat lasind in urma/ Numai lacrimi si suspine", a scris familia pe monument. Dupa slujba de comemorare, cei care au participat s-au strins la Casa Armatei la o masa de pomenire.

Sotii Balan au murit pe 28 iulie 2007, in ziua in care lt. col. Stefan Balan s-a intors din Irak, dupa o misiune de sase luni. Fostul comandant, impreuna cu sotia si fiica sa, au decis sa vina cu masina de la Bucuresti la Focsani. La putin timp dupa iesirea din Rimnicu Sarat, acestia au fost implicat intr-un tragic accident rutier, din care a scapat cu viata numai Irina Andreea Balan, in virsta de 14 ani. Adolescenta si-a revenit dupa citeva luni de stat prin spitale. Familia va face vineri o slujba si la locul in care s-a petrecut accidentul. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.