Ultima oră

Vrancea intra pe lista siturilor de importanta comunitara

Mihai Boicu
19 iul 2007 607 vizualizări
Vrancea va face parte din reteaua europeana de arii protejate Natura 2000, prin includerea Parcului Natural Putna in lista siturilor de importanta comunitara.

Guvernul a aprobat in sedinta de marti un memorandum in urma caruia va transmite catre Uniunea Europeana lista siturilor de importanta comunitara, ca parte a retelei ecologice Natura 2000 in Romania. Potrivit Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, suprafata totala a ariilor protejate va creste, urmind sa ajunga la circa 15%. Constituirea de situri de interes european face parte din obligatiile pe care tara noastra si le-a asumat in contextul aderarii la UE. Siturile propuse au fost avizate favorabil de Academia Romana, prin Comisia pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii. In zonele declarate situri, activitatile pot continua daca sint realizate intr-un mod durabil si nu afecteaza speciile si habitatele de interes comunitar. Proprietarilor carora li se vor impune anumite restrictii de utilizare a terenurilor vor primi plati compensatorii prin intermediul Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura. Valoarea fondurilor structurale, disponibile prin Programul Operational Sectorial - Mediu pentru perioada 2007 - 2013, pentru conservarea naturii, este de circa 150 de milioane de euro. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.