Ultima oră

Grindina a distrus culturi de 16,8 milioane lei

Mihai Boicu
3 iul 2007 694 vizualizări
Grindina care a cazut joia trecuta in judet a produs pagube de 16,8 milioane de lei (160 de miliarde de lei vechi - n.r.).

Cea mai afectata a fost via

Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Vrancea (DADR) a prezentat la sedinta de ieri a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta rezultatul evaluarilor pe care le-a efectuat in teritoriu in ultimele zile. Astfel, potrivit datelor prezentate, in timpul ploilor din 28 iunie a fost afectata in proportie mai mica de 50% o suprafata de 101 hectare de griu, 134 hectare de porumb au fost afectate sub 50%, iar 25 hectare de rapita au fost afectate peste 50%. Grindina a distrus in satul Batinesti, comuna Tifesti, peste 200 de hectare cultivate cu legume, in proportie de peste 50%. Cea mai mare suprafata afectata a fost insa la vie, unde nu mai putin de 5.667 hectare de vie pe rod au fost afectate sub 50% de grindina. In total, valoarea pagubelor este de 16,8 milioane de lei, din care 11 milioane lei vechi este la suprafetele agrigole care au fost afectate de fenomenele meteorologice din 28 iunie intr-o proportie de sub 50%. Costica Neata, directorul DADR, a solicitat continuarea demersurilor pentru a obtine 3,4 milioane de lei, din suma repartizata Ministerului Agriculturii la recenta rectificare de buget, bani necesari pentru continuarea proiectului antigrindina Moldova 2 Vrancea. "A fost realizat proiectul si cu acesti bani s-ar putea incepe investitia. Valoarea totala a lucrarilor a fost estimata la 240 miliarde de lei vechi", a declarat Catalin Dragulescu, purtatorul de cuvint al Institutiei Prefectului. (M. BOICU)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.