Ultima oră

Corpul tinarul inecat, blocat sub o stinca

Ziarul de Vrancea
26 iun 2007 810 vizualizări
Cadavrul tinarului inecat la sfirsitul saptaminii trecute in Cascada Putnei a fost cautat si in cursul zilei de ieri de catre pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vrancea.

Corpul tinarul inecat, blocat sub o stinca

Parintii au cerut ajutorul scafandrilor, dar factura era prea mare

Din pacate, in ciuda eforturilor facute, nici pina aseara tirziu cadavrul nu fusese scos la suprafata. "Cel mai probabil este prins sub o stinca. S-au verificat mai multe locuri in care ar putea fi corpul tinarului, dar se pare ca acesta se afla intr-un colt, sub o stinca", a spus colonelul Titi Dochia, de la ISU Vrancea. Parintii lui Sorin Perianu, tinarul de 17 ani din Braila care s-a inecat in cascada Putnei au incercat sa

ceara ajutorul scafandrilor. "Duminica, parintii adolescentului au incercat sa ceara ajutorul scafandrilor. Suma ceruta de acestia, in jur de 15 milioane de lei vechi, i-a facut sa abandoneze ideea. Oricum interventia scafandrilor ar fi fost inutila, pentru ca acestia nu au cum sa intre in zona in care se presupune ca se afla corpul tinarului. S-a montat o plasa la iesirea din cascada. Vom solicita celor de la barajul de la Gresu ca in zilele urmatoare cantitatea de apa uzinata sa fie mai mare, astfel incit corpul acestuia sa fie scos din acea zona", a mai spus Titi Dochia.


A plecat imediat dupa cazare


Adolescentul inecat se afla in excursie cu un grup de elevi in tabara Galaciuc. Acesta a parasit tabara cu alti doi colegi fara stirea profesorului, s-a aruncat in apa la cascada Putnei si, din cauza curentilor puternici, a fost dus printre stinci si nu a mai reusit sa iasa la mal. Potrivit lui Tudorel Trofin, seful Directiei Judetene de Tineret (DJT), institutia care administreaza tabara, incidentul s-a petrecut din vina baiatului. "Desi este un eveniment extrem de neplacut, din datele pe care le detin la ora actuala nu pot spune decit ca vina i-a apartinut copilului, in exclusivitate. La 17 ani, un tinar are un anumit discernamint, trebuie sa inteleaga ca nu poate parasi tabara fara sa ceara voie profesorului. Din cite stiu, totul s-a petrecut intr-un timp relativ scurt, in jurul prinzului. Nici nu s-au cazat bine, ca trei din elevi au plecat spre cascada, fara sa spuna nimanui. Probabil ca stiau zona sau li se povestise, altfel nu-mi explic cum de au plecat imediat intr-acolo, pe jos. Ceilalti elevi au ramas in tabara, au desfasurat activitati sportive, deci se gaseau numeroase modalitati de recreere", ne-a spus directorul DJT, care a fost ieri si personal la Galaciuc pentru a verifica datele legate de aceasta nefericita intimplare. (C. STANILA, D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.