Ultima oră

21 de vrinceni au luat pensii fara drept

Ziarul de Vrancea
9 iun 2007 817 vizualizări
Acestia au primit adeverinte false de la o primarie din Tulcea.

Parchetul de pe linga Tribunalul Vrancea a finalizat, in cursul zilei de ieri, doua cazuri de coruptie, dispunind trimiterea in judecata a sase persoane. In primul dintre dosare, Ioana Vriscu, de 39 de ani, din Constanta, este invinuita pentru luare de mita, fals intelectual si complicitate la uz de fals in forma continua. De asemenea, Ion Alexe, 68 de ani, din comuna Vrincioaia, a fost trimis in judecata pentru dare de mita, complicitate la uz de fals si instigare la fals intelectual. Procurorii vrinceni au retinut-o pe Ioana Vriscu, care, pe perioada 2003-2005, in calitate de secretara la primaria comunei tulcene Teitant, ar fi primit de la Ion Alexe suma de 7300 lei pentru care a eliberat 21 de adeverinte de munca false, in baza carora tot atitia vrinceni au ridicat pensii de la Casa Judeteana de Pensii. Cei 21 de vrinceni au fost scosi de sub urmarire penala si sanctionati administrativ. Prejudiciul a fost recuperat in mare parte de procurori. Intr-un alt dosar, Marinel Botezatu si Marian Toma, agenti de paza la SC Somaco SA Adjud, sint acuzati de complicitate la furt si luare de mita. In timpul anchetei, s-a stabilit ca agentii au primit 350 lei si au permis la doi angajati din Podul Turcului sa patrunda si sa sustraga bunuri din stoc in valoare de peste 6000 lei. Cei doi angajati ai societatii, Gheorghe Oglan si Adrian Costache, sint acuzati de furt iar ultimul si pentru dare de mita. (C. PALADE, D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.