Ultima oră

Discutii despre presa cu Alison Mutler si Yves Claude - Llorca

Ziarul de Vrancea
3 mai 2007 727 vizualizări
Ziarul de Vrancea organizeaza astazi o masa rotunda cu tema "Profesionalism si responsabilitate in presa locala"

Ziarul de Vrancea invita toti colegii din mass-media locala astazi, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertatii Presei, la o masa rotunda cu tema "Profesionalism si responsabilitate in presa locala", intilnire care va avea loc de la orele 13.30, in sala "Florentin Delmar" a Ateneului Popular "Mr. Gh. Pastia" Focsani. La eveniment, invitati speciali vor fi jurnalistii Alison Mutler, directorul Biroului pentru Romania si Moldova al Agentiei Associated Press si, totodata, presedintele Asociatiei Presei Straine din Romania, si Yves Claude - Llorca, fostul director al Biroului Romania si Moldova al Agentiei France Press. Intilnirea este cu atit mai necesara in conditiile in care atacurile impotriva jurnalismului se mentin la un nivel ingrijorator, dovada stind si neonorantul loc 96 ocupat de Romania in raportul libertatii presei in lume realizat de organizatia americana Freedom House. Tema aleasa de Asociatia Mondiala a Ziarelor in anul 2007 pentru a marca data de 3 mai este "Presa sub supraveghere" (Press under surveillance). La nivel mondial, aceasta este principala problema cu care se confrunta jurnalistii.

Invitatii la discutie sint de prestigiu, jurnalista britanica Alison Mutler lucrind din 1991 in Romania si fiind mai mult decit familiarizata cu problemele mass-media de la noi din tara. Jurnalistul francez Yves Claude - Llorca si-a incheiat in luna februarie mandatul de cinci ani in Romania, insa a ramas profund legat de tara noastra. Discutia va fi una informala, pe baza de intrebari si raspunsuri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.