Ultima oră

Mini-Ştiri - Ahil a dat cu petarde

Ziarul de Vrancea
17 dec 2013 1162 vizualizări
“Distracţia” costă. Trei tineri sunt achetaţi pentru că au dat cu petarde pe domeniul public

Pe strada Dornei din Focşani, poliţiştii i-au depistat pe Ionuţ P., de 19 ani, din comuna Răcoasa, Viorel Costinel T., de 16 ani, din comuna Rugineşti, şi pe Ahil O., de 16 ani, din comuna Gologanu, care foloseau petarde pe domeniul public. “Cu ocazia controlului corporal, asupra lor au fost găsite 16 pocnitori, care au fost confiscate. În cauză a fost întocmit dosar penal”, au spus poliţiştii vranceni.(A. I.)

I-a furat calul şi căruţa din faţa porţii

La 20 de ani, îl dureau picioarele, aşa că s-a gandit să împrumute căruţa şi calul găsite în faţa unei porţi pentru a merge acasă. S-a întamplat în noaptea de 19 spre 20 iulie, cand autorul faptei, vranceanul Cătălin Nistor, a luat atelajul unui localnic din comuna gălăţeană Ghidigeni, cu care s-a dus către propria locuinţă. Beat fiind la momentul comiterii faptei, tanărul a luat-o la fugă după ce stăpanul căruţei, însoţit de poliţişti, l-au ajuns din urmă şi l-au oprit. Cand a fost audiat, Nistor a declarat că voia să ajungă acasă. (G. S.)

Şoferi beţivi care refuză recoltarea de probe

Un bărbat de 42 de ani din Popeşti s-a ales cu dosar penal pentru că, după ce a condus băut, a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Marius D. a fost trimis în judecată după ce, pe 4 noiembrie, pe cand se afla la volan, prin Focşani, a avariat un autoturism. La venirea poliţiştilor, acesta a suflat în alcooltest, valoarea fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Nu a vrut să-i mai însoţească pe poliţişti în vederea recoltării de probe biologice. Ulterior, a recunoscut şi a regretat fapta comisă. Tot din Focşani este şi Marian O., de 53 de ani, care, la un control de rutină, pe 18 septembrie, avea o alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi el a refuzat recoltarea probelor biologice, alegandu-se pentru acest lucru cu dosar penal. Un alt tanăr s-a ales cu dosar penal după ce a fost oprit pe DN 2N. Poliţiştii din Dumitreşti l-au depistat în trafic pe Ionuţ Cosmin R., de 20 ani, din localitate, în timp ce conducea o Dacia sub influenţa băuturilor alcoolice 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. (G. S.)

Doi recidivişti au talhărit un tanăr după ce i-au pus toporul la gat

Cei doi au primit mandate de arestare de cate 29 de zile

Un tanăr de 20 de ani din Câmpulung, judeţul Argeş, aflat în vizită la rude a fost talhărit în comuna Spulber. Liviu Leonard B., în varstă de 20 de ani. Luni seara, la adăpostul întunericului, în jurul orelor 20, tanărul, care avea în spate un rucsac, a fost abordat de doi indivizi aflaţi sub influenţa alcoolului. Cei doi i-au luat la întrebări, după care i-au pus toporul la gat şi i-au luat rucsacul pe care argeşeanul îl avea în spate, după care au dispărut. Victima a ajuns la postul de poliţie şi a povestit cele întamplate, cei doi autori fiind identificaţi şi reţinuţi ulterior pentru 24 de ore. Bunurile reclamate ca fiind furate au fost identificate la cei doi suspecţi care, luaţi la bani mărunţi, au recunoscut cele întamplate. Ieri, Săndel Ciuciu, de 24 de ani şi Liviu Toma Păun, de 27 de ani, ambii din localitate, au ajuns în faţa instanţei unde s-au acuzat reciproc că ar fi pus la cale fapta. Chiar dacă au încercat să justifice că erau beţi şi că ar fi comis fapta mai mult “ca o ispravă”, instanţa a decis arestarea acestora pentru 29 de zile. Sentinţa judecătorilor focsăneni este însă supusă recursului. (G. SAVA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.