Local

VIDEO | Stațiunea cu aerul cel mai ozonat din țară încearcă să-și revină din starea „mai puțin acceptabilă”

Ziarul de Vrancea
27 oct 2021 3581 vizualizări
Soveja, stațiunea cu cel mai ozonat aer din țară, încearcă să iasă din desuetudine cu ajutorul fondurilor europene Foto: captură video YouTube Narcis Solomon
Soveja, stațiunea cu cel mai ozonat aer din țară, încearcă să iasă din desuetudine cu ajutorul fondurilor europene Foto: captură video YouTube Narcis Solomon

Deși este cunoscută ca fiind stațiunea cu cel mai ozonat aer din țară, Soveja este într-o stare „mai puțin acceptabilă”, după cum recunoaște președintele Consiliului Județean Vrancea. A împărtășit soarta atâtor alte stațiuni din țară: celebre în anii comunismului, s-au degradat în ultimii ani din cauza infrastructurii rămase neîngrijite. Lucrurile sunt însă pe cale de a se schimba la Soveja, pentru că stațiunea beneficiază acum de bani nerambursabili din fonduri europene și de proiecte care să o ajute să renască.

 

„Soveja este o stațiune de interes local, cunoscută ca având aerul cel mai ozonat din țară. Autoritățile locale de acolo fac eforturi să atragă investitorii în zona respectivă. Noi am realizat câteva investiții în zona respectivă, pentru că avem și noi o suprafață de teren chiar în stațiune. Dorim acum să depunem un proiect care să vizeze refacerea infrastructurii turistice, cu mobilier urban, cu trasee turistice cu piste de biciclete”, spune Luminița Oanele, director de proiecte în cadrul Consiliului Județean Vrancea.

O nouă stațiune apare în Vrancea

De altfel, turiștii care ajung în județul Vrancea se vor putea bucura în viitor de noi stațiuni create cu fonduri europene. Un astfel de exemplu este Vizantea-Livezi, declarată în 2020 stațiune de interes național și care acum beneficiază de finanțare pentru punerea ei în valoare.

„Urmează să se construiască de la zero o stațiune în acea zonă frumoasă, zonă care face legătura cu Soveja, cu Lepșa. Vorbim despre drumuri naționale, DN 2 L, unde încercăm - și vom reuși prin Programul Național de Redresare și Reziliență - să prindem și acel drum Soveja-Lepșa, care face legătura dintr-o parte a județului în cealaltă parte trecând prin Soveja, unde avem stațiunea Soveja, care, din păcate, este într-o stare mai puțin acceptabilă”, detaliază Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

„Soveja are și un alt specific, este o stațiune care este ocupată non-stop, și iarnă, și vară, pentru că 1. are aerul care produce anticorpii, să zicem, sau (stimulează) imunitatea, îți face imunitate foarte bună, și 2. iarna, într-adevăr, este un peisaj extraordinar”, spune Cătălin Toma.

În zonă, tot prin fonduri europene, autoritățile au reușit să pună pe picioare Salvamontul.

Despre alte investiții făcute în județul Vrancea cu ajutorul fondurilor europene aflați urmărind AICI emisiunea „Europa. Mi-e bine, ți-e bine”.

Text informații + foto+ VIDEO:digi24.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.