Local

VIDEO | Primarii vrânceni, consultați cu privire la noul proiect major de apă și canalizare care va fi derulat în Vrancea

Ziarul de Vrancea
2 apr 2021 1841 vizualizări

Consiliul Județean Vrancea și Compania de Utilități Publice SA pun bazele unui proiect major pentru înființarea și extinderea sistemelor de apă și canalizare în toate localitățile județului, pentru ca până în anul 2027 să nu mai existe nicio localitate din Vrancea care să nu fie racordată la sistemul de apă curentă și canalizare, potrivit normativelor europene.

Consiliul Județean Vrancea a organizat joi 1 aprilie 2021i două serii de întâlniri cu primarii din toate localitățile județului, la care au participat președintele Cătălin Toma, vicepreședintele Ionel Cel-Mare și directorul CUP, Gheorghe Vasilescu. În cadrul întâlnirilor s-a discutat punctual pentru fiecare localitate în parte despre investițiile necesare pentru extinderea sau înființarea sistemelor de apă și canalizare, în vederea stabilirii unei liste de investiții. Acestea vor sta la baza unui nou proiect major, care urmează să fie depus pentru finanțare și care va rezolva definitiv problema alimentării cu apă curentă și canalizare pentru toate localitățile din Vrancea.

Toate datele centralizate la nivelul județului de către CUP SA vor fundamenta studiul de fezabilitate pentru această investiție de anvergură, estimată la circa 200 milioane de euro. ”Dorim să realizăm o nouă investiție, pentru extinderea sistemului de apă și canalizare acolo unde este necesar și pentru introducerea unor noi localități în program, acolo unde nu există aceste utilități. CUP a efectuat vizite pe teren și a colectat date din tot județul și dorim să vă consultăm astfel încât să știm exact ce vom face pe fiecare localitate în parte. La sfârșitul lunii aprilie dorim să solicităm finanțare în cadrul Programului Operațional Dezvoltare Durabilă. Finanțarea pentru elaborarea studiului de fezabilitate este asigurată”, a afirmat în debutul întâlnirii Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.    

   Directorul CUP, Gheorghe Vasilescu a spus edililor prezenți că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transmis că în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM)  se poate finanța proiectul de asistență tehnică pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate aferente perioadei 2021-2027, pentru noul proiect de apă și canalizare.

În cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, pilonul 1 - Sistemul național de gestionare a apei, se finanțează din fonduri europene proiecte de extindere a sistemului de apă și canalizare în localitățile cu peste 2000 locuitori, proiecte de primă conectare la sistemul de apă și canalizare și proiecte de realizare a sistemelor de colectare, tratare și epurare a apelor uzate prin fose comunitare, în localități cu până la 2000 de locuitori.  

Primarii prezenți au expus situațiile privind utilitățile din localitățile lor și s-au arătat deschiși pentru accesarea fondurilor în vederea îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Informații + fotografii transmise de Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

Vizionați înregistrarea celor două serii de întâlniri cu primarii din toate localitățile județului, la care au participat președintele Cătălin Toma, vicepreședintele Ionel Cel-Mare și directorul CUP, Gheorghe Vasilescu. 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.