Local

VIDEO | Povestea puilor de căprioară care ajung la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice de la Petrești

Ziarul de Vrancea
16 mar 2020 1174 vizualizări

Dintr-o postare activată pe contul de facebook ACDB, puteți afla povestea puilor de căprioară care ajung la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice de la Petrești / Vrancea, spusă chiar de specialiștii centrului.

În fiecare an la noi, la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice de la Petrești / Vrancea, ajung multe exemplare de căprior (Capreolus capreolus), o specie frecvent întâlnită în toate zonele țării, care datorita modului în care s-a adaptat să-și îngrijească puii nou născuți, ajunge sa fie tot mai des crescută de om.

Ce se întâmplă de fapt?

Puii nou născuți ai căprioarelor au un camuflaj perfect și sunt lăsați de femele în zone cu iarbă înaltă sau tufișuri, în timpul în care ele se deplasează pentru a se hrăni sau adăpa, iar puii rămân singuri, fiind apărați doar de camuflajul acestora.

Aici intervine omul care, găsind întâmplător un astfel de pui, crede eronat ca este orfan și-l aduce acasă sau la noi la Centrele pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice, unde începe o adevărată trudă cu alăptatul și apoi creșterea până la maturitate pentru a fi eliberat în habitate naturale.

Asta este și povestea acestor căprioare care sunt acum aproape gata de a se reîntoarce în natura. Noi rugăm ca fiecare persoana care întâmplător găsește un astfel de pui, care pare abandonat, să-l lase în pace, sa nu-l atingă pentru ca femela mama cu siguranță se va întoarce la el și-l va hrăni si apăra corespunzător. Este suficient doar sa te retragi din zonă și să te asiguri ca nimic nu mai perturba sau sperie femela.

Dacă vrei și tu să ne ajuți pentru a asigura funcționarea Centrului pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice poți face o donație :

https://doneaza.pago.ro/salvam-animalele-salbatice/

Text informații + VIDEO: ACDB 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.