Local

VIDEO | Adrian Voinea, fostul mare jucător de tenis de câmp este cetățean de onoare al Focșaniului

Ziarul de Vrancea
19 dec 2019 3464 vizualizări

În ședința Consiliului Local Focșani de miercuri 18 decembrie 2019,fostul jucător de tenis de câmp, Adrian Voinea, a fost votat și a primit titlul de cetățean de onoare al Focșaniului.Același titlu l-a primit post mortem și cel care l-a descoperit în acest sport, regretatul antrenor George Bucuroiu.

 

Urmăriți mai jos înregistrarea ședinței CL Focșani din 18 decembrie 2019 .Acordarea titlului de cetățean de onoare al Focșaniului fostului mare tenismen Adrian Voinea și post mortem antrenorului care l-a format George Bucuroiu, începe de la minutul 09 20 în înregistrare.

Născut şi descoperit în Focşani, Adrian Voinea este una dintre cele mai reprezentative figuri ale sportului alb din România. A jucat pe marile arene de la US Open, Wimbledon, Roland Garros şi Australian Open. El a început tenisul la Focşani sub îndrumarea lui George Bucuroiu. La vârsta de 15 ani, Adrian Voinea a plecat în Italia pentru a-şi încerca norocul. Fratele său mai mare, Marian Voinea era antrenor la o şcoală renumită de tenis din Italia. S-a pregătit riguros ani de-a rândul şi a reuşit să intre în competiţia cu marii sportivi ai vremii. Cel mai bun an al lui Adrian Voinea a fost 1996, atunci când acesta a ajuns până pe locul 36 în lume. În 1995, Adrian Voinea a devenit primul român după Ilie Năstase care a atins sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam. La Roland Garros, printre "victimele" lui s-a numărat şi celebrul Boris Becker. Voinea  a cucerit un titlu ATP, la Bournemouth (1999), a disputat o finală (Palermo, 1996) şi a jucat de 18 ori în "Cupa Davis" pentru România, înregistrând zece victorii. Pe terenul de tenis, el a adunat premii în valoare de aproximativ două milioane de dolari. Adrian Voinea este licenţiat în Filosofie. A absolvit Facultatea de Filosofie din Perugia, studiind lucrări ale lui Giovanni Pico della Mirandola, Tommaso Campanella sau Umberto Eco. În ceea ce-l priveşte pe George Bucuroiu, acesta a reuşit rezultate remarcabile ca antrenor, dedicându-şi viaţa sportului alb, fiind unul dintre cei mai buni antrenori de coii din România.  A fost, de asemenea, şi arbitru internaţional de tenis şi este cel care a pus bazele turneului de tenis Vrancea Trophy, pe care l-a organizat vreme de 5 ediţii, până în anul 2008 când a murit într-un tragic accident rutier. Turneul este organizat astăzi de fiul său, Răzvan Bucuroiu.

Text informații:adevarul.ro

Vizionați și:VIDEO | Interviu cu Adrian Voinea în ZdV din 2015 în care vorbește despre fostul său antrenor, George Bucuroiu

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.