Local

Soțul arhitectei șef a județului elaborează documentațiile de avizare a parangheliilor din Piața Unirii

Ionel Sclavone
20 nov 2017 4858 vizualizări

Firma soțului arhitectei șef a județului Vrancea, Daniela Olaru, va întocmi documentațiile pentru avizarea ISU necesară organizării parangheliilor din Piața Unirii. Arhiplus SRL este patronată de Dimitrie Olaru și este specializată în întocmirea documentațiilor de avizare și a planurilor urbanistice. Daniela Olaru este unul dintre cei 13 funcționari trimiși în judecată de DNA într-un dosar de retrocedări ilegale de pădure.

 

Direcția de Dezvoltare Servicii Publice din subordinea Primăriei a angajat firma Arhiplus SRL patronată de Dimitrie Olaru, soțul arhitectei șef a județului, Daniela Olaru, pentru întocmirea  documentației pentru obținerea avizelor și autorizației ISU pentru parangheliile din Piața Unirii.

Arhiplus va întocmi patru astfel de documentații care vor fi depuse la ISU în vederea autorizării Târgului de Crăciun, festivităților dedicate Unirii de la 24 ianuarie 1859, Zilelor Focșaniului și Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus“. Pentru aceste lucrări, firma va încasa câte 5.500 de lei, în total 22.000 de lei la care se adaugă TVA.

Documentațiile vor conține planșe desenate, planuri de situație, propuneri pentru amplasarea construcțiilor provizorii specifice, planuri de evacuare a persoanelor în caz de necesitate, scenario de securitate la incendiu. Conform cerințelor Direcției de Dezvoltare, dosarele cu toate documentele prevăzute de lege vor fi depuse spre avizare la ISU, urmând ca Arhiplus să asigure asistența pe perioada de avizare/autorizare.

Alături de Arhigrafic SRL, Arhiplus SRL este una dintre firmele de arhitectură patronate de Dimitrie Olaru, soțul arhitectei șef a județului. Firma prestează servicii în special pentru autoritățile publice. În ultimii ani cele două societăți comerciale s-au axat pe elaborarea documentațiilor pentru planurile urbanistice generale și zonale – PUG, PUZ.

Daniela Olaru ocupă funcția de arhitect șef în cadrul Consiliului Județean și are în subordine compartimentele de Disciplină în Amenajarea Teritoriului și Urbanism precum și de Amenajarea Teritoriului, Avize, Autorizații Acorduri și Certificate. Aici sunt aprobate sau respinse toate documentațiile de urbanism pentru investiții care se desfășoară pe teritoriul administrativ al județului. Între acestea se numără și cele întocmite de firmele lui Dimitrie Olaru. 

Arhitecta județului a fost suspendată din funcție la începutul acestui an după ce a fost trimisă în judecată de DNA într-un dosar privind retrocedări ilegale de păduri.

Daniela Olaru trimisă în judecată într-un dosar de retrocedări ilegale

În ianuarie anul acesta, procurorii DNA din Serviciul Teritorial Galați au trimis în judecată 13 funcționari din județul Vrancea, între care și Daniela Olaru, acuzați că ar fi favorizat retrocedarea ilegală a 500 de hectare de pădure.

Potrivit procurorilor, inculpații și-au încălcat atribuțiile de serviciu și nu au verificat legalitatea propunerilor înaintate de Comisiile locale pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Străoane, Răcoasa și Țifești. În baza propunerii acestora, prefectul județului de la acea dată, Dragoș Mircea, a emis două hotărâri de validare a reconstituirii dreptului de proprietate pentru 500 ha pădure care, la scurt timp, a și fost vândută de noul proprietar cu 1.350.000 lei.

„Acest lucru a fost posibil în condițiile în care persoana care solicita reconstituirea dreptului de proprietate nu a dovedit calitatea de proprietar expropriat (cererile au fost formulate pentru suprafețe de pădure diferite, după autori diferiți și cu vocație succesorală diferită și nici nu au fost depuse la dosar documente doveditoare ale amplasamentelor suprafețelor de teren)“, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților Diaconu Emilian, Manolache Liviu Iulian, Mircea Dragoș Valentin, Murgu Costică Florin, Dumitrache Laurențiu, Păvăloaie Mihaela, Dușu Diana Angela, Flenchea Mioara, Popa Valentin, Lepădatu Fănel și Olaru Daniela.

Direcția Silvică Vrancea s-a constituit parte civilă cu 13.834.235 lei (aproximativ 3 milioane de euro).

 

 

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.