Local

Se lansează un ghid practic pentru reducerea accidentelor asupra faunei sălbatice

Alexandra TĂTARU
14 iul 2017 1370 vizualizări

Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice lansează un ghid practic cu măsuri de reducere a accidentelor asupra faunei sălbatice. Materialul a fost realizat în cadrul proiectului WIidlife Help, cu sprijinul Telekom Romania Mobile Communications SA.

ACDB invită toți cetățenii să răsfoiască un ghid util pentru obținerea unor informații necesare și interesante despre efectele negative ale infrastructurii rutiere asupra faunei sălbatice. Totodată, oricine poate a afla care sunt posibilitățile de reducere a numărului de accidente rutiere prin respectarea unor măsuri în momentul în care se conduce un autovehicul în spații naturale. Din nefericire, se mai întâmplă să găsiți un animal sălbatic aflat în dificultate, iar ghidul tocmai asta vă sfătuiește. Cum trebuie să procedați. ”Zilnic, animalele sălbatice cad victime ale traficului rutier, uneori lăsând în urmă și pui orfani. ACDB a realizat un ghid cu recomandări care pot ajuta la reducerea numărului de accidente ce includ fauna sălbatică, ghidul incluzând și indicații de urmat în momentul găsirii unui animal sălbatic aflat în dificultate.Fiecare dintre noi poate contribui la această necesitate respectând câteva recomandări simple, precum reducerea vitezei mașinii când traversăm zone împădurite sau în apropierea zonelor umede, ori prin abordarea unei atitudini pasive în momentul în care întâlnim animale sălbatice în natură. Vă invităm să răsfoiți ghidul nostru pentru a obține informații interesante”, au transmis membrii ACDB printr-un comunicat de presă. Potrivit ghidului publicat de ACDB, efectul de barieră cauzat de drumuri și căi ferate este probabil cel mai mare impact ecologic negativ pe care îl au asupra faunei sălbatice. Efectele pot fi fizice și comportamentale. ” Singurul mod prin care poate fi evitat efectul de barieră este de a face infrastructura mai permeabilă pentru viața sălbatică prin folosirea pasajelor de faună, adaptarea tehnologiei sau prin managementul fluidizării traficului. Selectând atent ruta pe care șoseaua o va urma de-a lungul terenului se va putea diminua problema barierelor”, se arată în ghid. Ghidul poate fi găsit pe site-ul ACDB, la următorul link: http://www.acdb.ro/media/3832/ghid-telekom.pdf. (Z.V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.