Local

Precizările autoarei articolului ”Satul frumos ca o poveste, din pădurea donată focșănenilor, prin Decret Regal”

Janine VADISLAV
3 iul 2023 1574 vizualizări

În urma postării unor comentarii la articolul ”Foto | Satul frumos ca o poveste, din pădurea donată focșănenilor, prin Decret Regal, ce poartă semnătura Regelui Carol I”, autoarea acestuia face următoarele precizări : Pentru lămurirea celor care se simt jigniţi, fără motiv de Regele Carol I, care a semnat documentul prin care se dădea Primăriei Focşani o suprafaţa de 40 ha din pădurea Crângu.

Aşa cum se întâmplă în orice ţară civilizată şi cu bun simţ primăria Focşani, în timpul domniei Regelui Carol I, a solicitat să-i fie dată o porţiune din Crângu, ca să aibă unde se plimba focşănenii în timpul liber, aşa cum va plimbaţi şi  acum, chiar dacă vi se pare ciudat ca darul să fie pomenit în numele Regelui pentru că, 

- Primăria a solicitat, cererea a fost votată în Adunarea Deputaţilor, în şedinţa din 24 Martie 1894 şi s-a adoptat cu majoritate de voturi, 58, şi 5 voturi contra.

- Legea  votată a fost investită cu Sigiliul Statului ( după cum era procedura), Corpurile legiuitoare au semnat şi,  noi susţinem. (Noi, fiind vorba de Regele Carol I.) 

Regele Carol I, odihnească-se în pace ( dar mai ales ne înjurat de cei care nu cunosc nici istorie, nici lege ), a întărit înscrisul dând liber la document celor din Ministerul Industriei, Comerţului, Domeniilor, să cedeze  Primăriei Focşani - fără să plătească un leu măcar -, 40 ha din pădurea numită Crângu.

ISTORIC:  CRÂNGU Focşani  a făcut parte din averea boieroaicei Moţoc, din Odobeşti, pe care a dat-o Mănăstirii Mera. După secularizarea averilor mănăstireşti, pădurea a ajuns în proprietatea  Statului. 

- Primăria Focşani a cerut o parte din ea, pentru a se amenaja un loc de preumblare, aşa cum e şi azi.  A cerut şi a primit, cu acte în regulă, din acel moment cele 40 ha  fiind în proprietatea Primăriei.

- În anul 1948, toate pădurile din România au ajuns din nou la Stat. 

- După aplicarea Legii 247/ 2005 pădurile s-au întors la proprietarii de la care fuseseră luate în 1948 ( în cazul nostru proprietar fiind din 1895, Primăria Focşani, care a cedat-o apoi  CJ Vrancea, cu mai mulţi bani care puteau fi investiţi aici...

În concluzie, ce aveţi cu Regele Carol I, care a semnat decretul? 

Dacă e să înjuraţi pe cineva, înjuraţi-mă pe mine, care am scris un adevăr care nu vă place, sau e greu de înghiţit şi digerat, pentru că aveţi lipsuri pe ici pe colo, dar aceasta este ISTORIA şi  nu e cazul să ne punem cu ea, are viaţă mult mai LUUUUUUNGĂ decât noi toţi la un loc şi are mai devreme sau mai târziu, întotdeauna dreptate. Dacă tot aveţi „Facebook”, folosiţi-l în scopuri mai bune, de exemplu, umpleţi anumite goluri lăsate de zilele în care aţi lipsit de la şcoală ( dacă nu, cum se mai spune prin documente, „să rămâneţi muţi pe vecie.”) ( Janine VADISLAV )

Citiți și:Foto | Satul frumos ca o poveste, din pădurea donată focșănenilor, prin Decret Regal, ce poartă semnătura Regelui Carol I

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.