Local

Cum au ajuns doi pisoi sălbatici găsiți de turiști să fie îngrijiți la Centrul ACDB de lângă Focșani

Ziarul de Vrancea
5 mai 2023 1641 vizualizări

Cum au ajuns doi pisoi sălbatici din Munții Făgăraș la București, iar de aici la Centrul pentru Salvarea și Reabilitarea Faunei Sălbatice ACDB de lângă Focșani:

Niște turiști găsesc pe marginea unui traseu de lângă Sâmbăta de Sus, în zona Munților Făgăraș, doi pui de pisică miorlăitori, uzi și înfrigurați. Nu-i lasă inima să plece abandonându-i, îi duc acasă la București, îi hrănesc o săptămână, dar vizita la veterinar îi lasă gură cască - sunt pui de pisică sălbatică!

 Începe un maraton al informărilor, telefoane peste tot, iar la final ajung la noi, cu tot cu pui, la Centrul pentru Salvarea și Reabilitarea Faunei Sălbatice ACDB de lângă Focșani/Vrancea. Acum puii de pisică sălbatică au fost evaluați medical și sunt bine într-un spațiu generos în care nu au contact cu oamenii și vor trece printr-un program adaptat acestei specii, astfel încât să poată ajunge din nou în natură.

 Mulțumim celor care au încredere în noi și aduc rapid animalele sălbatice pentru a fi îngrijite, tratate și reabilitate pentru a ajunge repede înapoi în natură! Mulțumim și tuturor celor care ne-au fost alături ajutând Centrul de Reabilitare de la Petrești - Vrancea să funcționeze - fără voi aceste animale sălbatice nu s-ar fi bucurat de reîntoarcerea în natură.

Ca să putem ajuta animalele din Centru sprijinul tău este esențial:

Susține și tu ACDB și ajută-ne să salvăm cât mai multe animale sălbatice!

https://www.acdb.ro/sustine

https://www.acdb.ro/doneaza-cu-pago

Vă mulțumim! Și noi alături de ele!

Mai multe despre reabilitarea animalelor sălbatice găsiti aici

Centrul pentru reabilitarea faunei sălbatice ACDB

Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice a fost înființat de Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice( ACDB) în 2007 pe amplasamentul fostei grădini zoologice de la Crângul Petrești, la câțiva kilometri de Focșani. Centrul, primul autorizat din România, este specializat în tratarea și reabilitarea mai multor specii de animale sălbatice aflate în dificultate.

Accesul se face pe Drumul European E85 , pana la sensul giratoriu de la intersecția cu Drumul Județean DJ204E si apoi inca 1Km pe Drumul comunal DC144.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.