Local

De râsu-plânsu-n Vrancea: „Eroul” Mîndrilă ar fi ținut „cu forța” în Spitalul Județean Focșani, condus de o echipă militară!

Ziarul de Vrancea
8 mai 2020 5344 vizualizări

Cei care au înființat manipularea prin știri false, așa numitele fake news”, pot probabil lua lecții de la ce se întâmplă în aceste zile în Vrancea. Este deocamdată cel puțin surprinzător faptul că replicile oficiale la asemenea manipulări mediatice lipsesc sau sunt transmise cu o nepermisă întârziere. Aceasta în ciuda evidenței care spune că astfel de metode, de a face negrul alb și invers, nu-s nici noi ca metodă de luptă politică (mai ales în preajma campaniilor electorale) și n-ar fi trebuit să fie nici ignorate de strategii responsabili de comunicare.

Acuzații:

1. „Sub conducere militară, aproape 100 de angajați ai Spitalului Județean Focșani sunt infectați cu SARS-CoV-2”

În realitate, cele mai multe dintre aceste cazuri ar proveni, de fapt, tocmai din cauza focarelor apărute în timpul directoratului Mîndrilă în spitalul județean Focșani. Mai ales dacă se are în vedere că perioada de incubație a virusului (de la momentul infectării până la apariția primelor simptome) este între 2 și 14 zile de la contact.

2. „Constantin Mîndrilă acuză că este ținut internat cu forța și că specialiștii Direcției de Sănătate Publică Vrancea i-ar falsifica sau compromite rezultatele la testele pentru COVID-19”

Ca să recurgi la asemenea acuzații, îți trebuie fie dovezi incontestabile, fie un nemărginit tupeu. Rămâne de văzut și demonstrat care-o fi fost atuul lui Mîndrilă în acest demers al său. 

Ce ar trebui să creadă vrâncenii din aceste acuzații? Păi, intenția ar fi următoarea: „Eroul” Constantin Mîndrilă, supervizat de „cel mai iubit fiu” al poporului din Vrancea, Marian Oprișan, ținea lucrurile sub control din punct de vedere al gestionării pandemiei COVID-19 la Spitalul Județean Focșani. Numai că i-au pus gând rău guvernanții și i-au trimis o echipă militară să-l înlăture. Pe el, „geniul” managementului, jertfit pe altarul COVID-19! Și ce să vezi? De când a venit echipa militară, infecțiile cu SARS-CoV-2 au explodat în rândul personalului medical de la Spitalul Județean Focșani, ajungând la aproape 100 de cazuri. Pe vremea când directorul general al spitalului județean Focșani era Constantin Mîndrilă, erau foarte puține cazuri de infecții confirmate cu SARS-CoV-2. Concluzia? Cât de competent este Mîndrilă, cel condamnat penal pentru furt de conserve din rezerva sinistraților, și cât de nepricepuți sunt cei din echipa militară trimisă de Ministrul Sănătății la comanda Spitalului Județean Focșani!

P.S.: Cine crede că astfel de știri promovate nu sunt crezute de unii dintre vrânceni, mai ales în situația în care de la Spitalul Județean Focșani, de la Direcția de Sănătate Publică și de la Prefectură nu se transmite nicio reacție care să le conteste în vreun fel, se înșeală profund! 

Citiți și Reacția Direcției de Sănătate Publică Vrancea la acuzația „Sub conducere militară, aproape 100 de angajați ai Spitalului Județean Focșani sunt infectați cu SARS-CoV-2”

Comunicat de presă DSP Vrancea

DSP Vrancea anunță cifrele reale de la Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” din Focșani: procentul cadrelor medicale infectate a scăzut după asigurarea managementului de către conducerea militară

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea respinge categoric informațiile apărute astăzi în mass-media cu privire la o situație gravă cu care s-ar confrunta Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” din Focșani, după venirea conducerii militare.

În contextul faptului că DSP Vrancea a efectuat o anchetă epidemiologică la Spitalul Județean în perioada 28 aprilie – 1 mai a. c., suntem îndreptățiți să anunțăm public faptul că din cele 223 de persoane testate, 54 au fost identificate având COVID-19. Așadar, rezultă un procent de 24,21% angajați infectați din totalul celor testați. Totodată, conform unor informații de interes public transmise oficial de către Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon”, în perioada 19 martie – 16 aprilie a. c., la Spitalul Județean Focșani au fost testate 106 persoane (conform contractului cu Institutul Cantacuzino încheiat de vechiul management de la ”Sf. Pantelimon”), 35 dintre acestea fiind depistate pozitiv, reprezentând 33% persoane infectate din cele testate.

Este suficient să comparăm procentele amintite anterior pentru a ne da seama cum stau lucrurile la cel mai mare spital din județ. Atacul împotriva conducerii militare a Spitalului Județean ”Sf. Pantelimon” este regretabil, în condițiile în care noua echipă managerială a avut o implicare extrem de serioasă, de un profesionalism desăvârșit.

Din păcate, trebuie spus că s-a amânat foarte mult de către vechiul management al Spitalului Județean Focșani testarea cadrelor medicale, din diverse motive, mai mult sau mai puțin obiective. Regretabil este că nici până la această oră, aparatul Real Time – PCR anunțat de fosta conducere a spitalului în urmă cu cinci săptămâni (pe 30 martie a. c.) nu este funcțional la Spitalul Județean.

Informații transmise de referent comunicare DSP Vrancea, Silviu Stanciu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.