Local

Admitere la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești

Ziarul de Vrancea
24 oct 2018 1257 vizualizări

Sesiunea ianuarie 2019

Înperioada 10–21 ianuarie 2019 la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti se organizează concurs de admitere pentru calificările

subofiţer de pompieri şi protecţie civilă”și„maistru militarauto”.

La concurs se candidează pe 300 de locuri destinate bărbaților, astfel:

Candidaților de etnie romă le sunt alocate 2 locuri în calificarea subofiţer de pompieri şi protecţie civilă.

Durata studiilor postliceale estede1an.

Activitatea de recrutare a candidaţilor se realizează de structurile de resurse umane din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă judeţene/ Bucureşti-Ilfov.

În raport de domiciliul sau reședința înscrise în cartea de identitate, candidații cu domiciliul în județul Vrancea vor depune cererile de înscriere la concursul de admitere la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, până la data de 23 noiembrie2018.

Dosarele de concurs se vor depune până la data de 21.12.2018.

I.CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

Pentru a participa la concursul de admitere,candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii și criterii:

II.CONŢINUTUL DOSARULUI DE RECRUTARE

Pentru recrutare, fiecare candidat va depune la structura de resurse umane a inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă judeţene/Bucureşti-Ilfov un dosar plic cuprinzând următoarele documente:

Candidații care optează pentru înscrierea pe locurile alocate distinct etniei rome depun la dosarul de recrutare o adeverință eliberată de organizația etnică constituită potrivit legii, care să le ateste apartenența la etnie.

III.ÎNSCRIEREA CANDIDAŢILOR LA INSTITUŢIILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT

  1. În vederea susținerii concursului de admitere,candidații declaraţi„apt”psihologic şi medical se înscriu la sediul Şcolii de ubofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă„PavelZăgănescu” Boldeşti, potrivit calendarului postat pe pagina de internet aș colii.
  2. Pentru înscriere, candidaţii prezintă cartea de identitate sau paşaportul, în original;
  3. Candidaţii care au absolvit studiile liceale în afara României, cu diplomă de bacalaureat sau echivalentă acesteia, au obligaţia de a prezenta următoarele documente:

  1. atestatul de recunoaştere a studiilor emis de către direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice;
  2. diploma de bacalaureat sau echivalentă cu acesta, în copie, tradusă şi legalizată;
  3. foaia matricolă din perioada studiilor liceale, în copie, tradusă şi legalizată.

IV.ETAPE ŞI PROBE DECONCURS

Examinarea medicală a candidaţilor se realizează la unităţile medicale teritoriale ale MAI şi constă în evaluarea detaliată a stării de sănătate, conform baremelor medicale în vigoare. Aceasta se concretizează prin completarea fişei medicale de încadrare tip MAI.

Evaluareapsihologică ac andidaţilor se realizează la unităţile teritoriale care asigură recrutarea de cătres pecialişti din cadrul Centrului de Psihosociologie al MAI, potrivit planificării întocmite împreună cu inspectoratele judeţene.

Etapa a doua de selecţie (concursul de admitere) se desfăşoară în perioada10-21ianuarie2019, potrivit calendarului admiterii, astfel:

realizează la sediul unităţii de învăţământ de către subcomisia medicală şi constă în evaluarea sumară a candidaţilor pe baza fişei medicale tip MAI.

probei unice traseupractic-aplicativ",prevăzută de anexanr.3^2 la Ordinulm.a.i.nr.177/2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile militare ale Ministerului Afacerilor Interne cu modificările și completările ulterioare.

disciplina matematică.

V.DISPOZIŢIIFINALE

Prezentarea de înscrisuri false se pedepseşte conform legii şi atrage după sine eliminarea din concurs a candidaților. În cazul în care descoperirea falsului se face după încheierea admiterii, candidaţii respectivi vor pierde locul obţinut prin fraudă.

Admiterea în Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă„Pavel Zăgănescu” Boldeşti se face în limita numărului de locuri aprobat pentru sesiunea de admitere ianuarie 2018, în baza opţiunilor candidaţilor, înordinea strict descrescătoare a punctajului obţinut. Punctajul de admitere nu poate fi inferior valorii de minim 50 de puncte din 100 posibile.

SCHEMA TRASEULUI APLICATIV

Notă:

Candidaţii trebuie să parcurgă în întregime traseul practic -aplicativ şi elementele care îl compun şi să abordeze obligatoriu toate segmentele, în ordinea stabilită, conform schiţei de mai sus. Este declarat "PROMOVAT" candidatul care îndeplineşte baremul minim de 1'05"(un minut şi cinci secunde) la această probă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.